Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor az ellenzéknek: A halál és a fertőzés ellen csak az oltás segít, de maguk oltásellenesek!

Prokaj Dávid

2021.04.26. 17:35

Az Országgyűlésben a magyar miniszterelnök igyekezett válaszolni az azonnali kérdések órájában a baloldali képviselők felvetéseire. De inkább volt ez fenyegetőzés, kiabálás és rágalmazás a részükről....

 

Jakab Péter szokásos módon azzal kezdte felszólalását, hogy Orbán Viktor okolta mindenért (is), éppen ezért egy fociahasonlattal élve feltette a miniszterelnöknek azt a kérdést, hogy

hajlandó cserét kérni és lemondani, vagy másra mutogat?”

 

Orbán Viktor a válaszában leszögezte, hogy a halál az komoly dolog, kellő komolysággal kell róla beszélni. Ennek ellenére a Jobbik frakcióvezetője „faragatlan és nyegle módon” beszél, amit visszautasít.

Mi a halottakat siratjuk, a hozzátartozókkal együtt érzünk, és segítjük őket!

– mondta.

Ezután Jakab Péter megvádolta a kormánypártot oltásellenességgel, valamint felszólalt a teltházas futball Európa-bajnokság megrendezése ellen is, ezért felmutatott a miniszterelnöknek egy piros lapot.

Majd fenyegetőzve hozzátette:

Mehet majd az öltözőbe, lesz rajta rács is!”

Ezzel pedig (ismét) házszabályt sértett, ugyanis azt előre be kell jelenteni, ha valaki egy szemléltető eszközt használna, ezért a házelnök figyelmeztette.

Orbán Viktor világossá tette, hogy a halálozási arányok nyilvánosak, azokat mindenki elolvashatja, és látni is fogja, hogy Magyarország a halálozási mutatókban az európai átlag alatt van. Hozzátette, hogy amikor az ellenzék az egészségügyet támadja, akkor nem mondanak igazat, igazságtalanul támadják az orvosokat és a mentősöket is.

Szemben azzal, amit állítanak, a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket!”

Ezért mi, a nemzeti oldal pártjai, a mentősök, az ápolók és orvosok oldalán állunk. – tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint éppen a baloldal az oltásellenes, mert lebeszélnék az embereket az oltások felvételéről. Márpedig akik megtagadják a felajánlott vakcinákat, azok belehalhatnak a vírusba.

Emberéletek száradnak az ellenzéken!”

 


Szakács Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy a kormány nem vette el az emberek asztaláról a pénzt. majd a járvány során nyújtott támogatásokról tájékoztatta a képviselőt. Elmondta, hogy a járvány alatt a kormány kétszer adott bértámogatást. Először az első hullám idején, amikor 16 611 vállalkozás kapott 31 milliárd forintot, megvédve ezzel 198 ezer munkahelyet. Később, tavaly novemberben 76 milliárd forintot adtak a vállalkozások segítésére. 3100 milliárd forintos beruházási támogatást is kaptak a vállalkozások – tette hozzá. Továbbá kamatmentes gyorskölcsönt kaptak a kis- és közepes vállalkozások, amit 3 évig nem is kell törleszteni, az utóbbit pedig 4 ezer vállalkozás igényelte. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy májusban is kifizetik a bértámogatást, valamint eltörölték a teraszdíjat is.

Ezzel szemben a szocialista kormány 2010 előtt válság időszakában többek között megszavazta a 13. bér elvételét, a 13. havi nyugdíj elvételét, a gyes időtartamának csökkentését, az ingatlanadót, a tandíjat, az áfaemelést, valamint az ellenzéki képviselő támogatta a szocialista kormányt az IMF hitel felvételében is.

Önöktől kell félteni az országot, mert Önök a válság idején nem adtak, hanem elvettek!

 


Vadai Ágnes (DK) megismételte Jakab Péter hazugságát, miszerint lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben vírusban. Továbbá szerinte nem kapnak az emberek megfelelő szintű egészségügyi ellátást.
Orbán Viktor tájékoztatta a képviselő asszonyt, hogy a

válság ideje alatt minden napjukat azzal töltötték, hogy embereket életét megmentsék”

Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le.

Ismertette, hogy Magyarország az átoltottság tekintetében a feladatát jól végezte el. Mindezt úgy, hogy a kormánynak meg kellett küzdenie az ellenzék kamuvideóval és hazugságaikkal végig a válság ideje alatt.

Visszautasítja, hogy az egészségügy ne látná el a betegeket.

A legjobb orvosaink és ápolóink vannak, mindenki kiválóan teljesít, mindenkit megmentenek akit meg lehet menteni”

Szóvá tette, hogy az ellenzék folyamatosan vádolja az egészségügyi dolgozókat, pedig mindenki elmondja, hogy csak szeretetet és segítséget kapnak a kórházakban dolgozóktól, éppen ezért visszautasítja az őket ért rágalmakat.

Ezután rátett még egy lapáttal Vadai Ágnes, aki egyenesen „szektásoknak” nevezte a kormánypárti szavazókat, továbbá szerinte a kormánynak fontosabb az Európa-bajnokság, mint a magyarok élete.

Orbán Viktor az ellenzék oltásellenességére felhozta példaként azt a határozatot, amit még év elején nyújtottak be az Parlamentben a keleti vakcinák ellenében.

Ha az ember előveszi azt a határozatot, amit Önök nyújtottak be, akkor ennek a beadványnak a második aláírója Ön volt.”

Arra kéri, hogy fejezzék be az oltásellenes kampányukat!


Schmuck Erzsébet (LMP) kérdésében a nemzeti vagyonért aggódott, melyet szerinte a kormánypárt tagjai „lenyúlnak”. Valamint kisajátítanák az erdőket és a lófajtákat is....

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy

a mezőhegyesi Ménesbirtokot az LMP szövetségesei privatizálták, míg a mostani kormány visszavásárolta.

Ráadásul a Jövő Nemzedék Alapítvány földtulajdona nem fog átmenni magántulajdonba, mivel azt is az Önök szövetségesei privatizálták – tette hozzá.
Legközelebb, ha provokatívan ilyen kérdést tesz fel, akkor jobban készüljön fel és tájékozódjon.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a képviselő asszony a felszólalásában folyamatosan tévedett. Ugyanis a magyar kormány nem adja magántulajdonba az egyetemeket, mivel az alapítványok vagyona csak oktatási célra fordíthatók.

Nekem 2010-ben el kellett mennem Moszkvába, hogy az Önök szövetségesei által eladott 25 százaléknyi Mol-részvényt visszaszerezzem.”

Most pedig ezt betesszük a magyar egyetemekbe, ahol az jó helyen van – mondta a kormányfő.


Ezután következett csak Szabó Tímea (Novák Katalin az élő közvetítést elnézve ettől nem repdesett az örömtől...), aki ismételten a halálozási mutatókkal jött.

A kormányfő azt válaszolta, hogy a baloldali képviselők nem mondanak igazat. Vannak összehasonlító táblázatok, amik a képviselő asszony állításaival ellentmondanak.

Ha megnézik az uniós statisztikákat, akkor világos lesz, hogy mi a helyzet a halálozással.

Míg nálunk mindenki Covid-halott, aki a halál pillanatában covidos volt, addig sok uniós országban nem így van – mondta a kormányfő.

Hazugságokról nem tudok vitatkozni”

- tette hozzá. Az unió középmezőnyében van az ország a többlethalálozást tekintve.

Szabó Tímea szerint a kormány a lopással foglalkozott a járvány időszaka alatt, hergelte az embereket, valamint meghamisították a vakcinák hatékonyságáról szóló dokumentumát.

Orbán Viktor válaszában megismételte, hogy minden erőiket megfeszítve azon dolgoznak, hogy legyen elegendő vakcina, megfelelő rendben azt szétosztják oda, ahova az embereknek be tudják adni, a megfelelő helyre eljuttatva.

Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végrehajtania.”

Ezért megköszönte mindenkinek, akik ebben részt vesznek. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás.

Hozzátette, hogy:

Önök oltásellenesek, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával.”

Ez sokat elmond Önökről – zárta Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére