Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor elsõ útja Varsóba vezet

Nagy Gábor

2018.05.11. 17:25

Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár pénteki tájékoztatása szerint a magyar kormányfõ elsõ hivatalos útja Lengyelországba vezet.

Hétfőn Varsóba utazik Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfőnek ez lesz az első külföldi útja, mióta csütörtökön a parlament miniszterelnökké választotta. Ismert, Mateusz Morawiecki – aki Beata Szydlót váltotta januárban – első útja pedig Budapestre vezetett. Azon kívül, hogy a két ország jó kapcsolata évszázados hagyományokkal bír, az elmúlt pár évben különösen szoros diplomáciai kapcsolat alakult ki Budapest és Varsó között.

A két ország azonos álláspontot képvisel az EU-n belül a bevándorlás elutasítása, gazdasági, illetve társadalomszemléleti kérdések kapcsán is.

Havasi Bertalan pénteken arról is informálta a távirati irodát, hogy Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök levelet írt Orbán Viktornak, melyben Magyarország és Szlovákia további intenzív együttműködéséről értekezett. Pellegrini örömét fejezte ki, hogy a sikeres együttműködés folyamatos fejlődést biztosított nemcsak politikai, hanem gazdasági, energetikai, kulturális és társadalmi szinten is. A szlovák kormányfő reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kapcsolatok továbbra is élénken fejlődnek, és a visegrádi országok együttműködésén belül, valamint európai szinten is folytatódik az intenzív és konstruktív közös munka.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére