Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését az isztambuli merénylet miatt

888.hu

2017.01.01. 11:58

Együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak és mielõbbi gyógyulást kívánt az isztambuli terrorcselekmény sérültjeinek Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Binali Yildirim török kormányfõnek írt - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje vasárnap az MTI-t.

Magyarországon nagyra értékeljük, hogy Törökország és a török emberek aktív szerepet vállalnak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. Ez az embertelen támadás megerősíti kormányom elkötelezettségét a terrorizmussal szembeni fellépés és Törökország erőfeszítéseinek támogatása mellett"

- fogalmazott levelében Orbán Viktor. 

Isztambulban 39-en haltak meg egy a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri támadásban. A merénylő negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.

Erdogan: a végsőkig harcolunk

Törökország a végsőkig harcolni fog, amíg véget nem vet a terrorcsoportok és támogatóik által elkövetett támadások minden fajtájának - hangsúlyozta a török elnök.

Recep Tayyip Erdogan nyilatkozatában kiemelte:

nemcsak a terrorcsoportok fegyveres támadásaival, de gazdasági, politikai és szociális támadásaikkal is szembe kell szállni”.

 

“A hasonló támadások célja, hogy a polgári személyek elleni gyűlöletes támadásokkal destabilizálják és káoszba döntsék az országot, demoralizálják népünket. A nemzetnek meg kell őriznie a hidegvérét, szorosabban össze kell fognunk, és soha nem adhatunk teret az efféle piszkos játszmáknak” – fogalmazott az elnök.

Vlagyimir Putyin részvétét nyilvánította Erdogannak. “Nehéz elképzelni annál cinikusabb bűncselekményt, mint békés emberek meggyilkolása az újévi ünnepen. A terroristáktól azonban teljesen idegenek az emberi erkölcs fogalmai. Közös feladatunk, hogy határozottan visszaverjük a terrorista agressziót” – hangsúlyozta az orosz elnök a Kreml sajtószolgálata által ismertetett részvéttáviratában.

Francois Hollande francia elnök szolidaritását fejezte ki a török néppel a támadás után. Az Élysée-palota által kiadott közlemény szerint Hollande hangsúlyozta, hogy feltétlenül folytatni kell a terrorizmus elleni közös fellépést.

Határozottan elítélte az isztambuli terrorcselekményt Dalia Grybauskaite litván elnök, Stefan Lofven svéd és Erna Solberg norvég kormányfő, valamint a kazah külügyminisztérium is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére