Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor levelet írt Norbert Hofernek, az Osztrák Szabadságpárt újdonsült elnökének

Horváth Tamás

2019.09.16. 17:25

Folytatódhat a stratégiai együttműködés a Fidesz és az FPÖ között.

Levélben gratulált Norbert Hofernek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökévé történt nagyarányú megválasztásához Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn.

Olyan időben veszi át hivatalosan is a pártelnöki stafétabotot, amikor mind Európa, mind pedig országaink előtt emberpróbáló kihívások állnak. Elég, ha a kontinens egyre inkább csökkenő globális gazdasági szerepére és a határainkat veszélyeztető migrációs fenyegetésre gondolunk

– írta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke a levélben pártja és az Osztrák Szabadságpárt együttműködésére is kitért:

A közelmúltbeli személyes találkozónkon elmondottakat ezúton is megerősítve bízom abban, hogy a már múltban is biztos alapokon nyugvó stratégiai együttműködés a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és az Osztrák Szabadságpárt között a jövőben is folytatódni fog, és fenn tudjuk tartani a kölcsönös bizalomra épülő és a keresztény-konzervatív értékeken nyugvó baráti kapcsolatainkat.

Az FPÖ hétvégi grazi kongresszusán a delegáltak több mint 98 százaléka támogatta az eddigi ideiglenes vezető, Norbert Hofer hivatalos elnökké választását.

Megvan Strache utódja az FPÖ élén

Norbert Hofert választotta új elnökévé szombaton az FPÖ (Osztrák Szabadságpárt) két héttel a szeptember 29-én tartandó, előrehozott parlamenti választások előtt – írja az MTI. Az FPÖ grazi kongresszusán a delegáltak több mint 98 százaléka támogatta az eddigi ideiglenes vezető hivatalos elnökké választását. A kongresszuson elmondott beszédében Hofer kijelentette: arra készül, hogy Ausztria legerősebb pártjává tegye [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére