Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Magyarország megerősödve kerül ki a válságból

888.hu

2020.09.27. 19:10

Az egészségügy és a gazdaság is működni fog, megőrizzük az esélyét annak, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a válságból. Ha egyszer sikerült, újra sikerülni fog – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények című műsorában.

Exkluzív interjút adott a TV2 Tények című műsorának Orbán Viktor. A beszélgetés elején a kormányfő elmondta, hogy a gazdaságot majd helyre lehet hozni, de a vírus miatt elveszett életeket nem lehet visszahozni. Orbán Viktor együttérzését fejezte ki azoknak a családoknak, akik hozzátartozót vesztettek el az elmúlt hónapokban. Fontos tanulságnak nevezte, hogy

az idősek továbbra is veszélyben vannak, a járvány felszálló ágban van.

Elmondta: a helyzet nehéz, az egészségügyre nagy nyomás nehezedik, és ez a következő hónapokban is így lesz.

A kormányfő szerint a védekezés most azért is más, mert közelebb van a vakcina kifejlesztése. Márciusban le kellett csavarni a lángot, és a kontaktusszámokat is le kellett csökkenteni, illetve senki sem tudta, mikor lesz vakcina. Elmondta:

folyamatosan tárgyalunk az amerikaiakkal, oroszokkal, kínaikkal, japánokkal, és pénzt is tettünk a kutatási programokba.

Közölte: Brüsszel szerint a jövő év közepén lesz vakcina, de az amerikaiak már az év végére tervezik.

Orbán Viktor beszélt arról, hogy a nemzeti konzultációt azért is szervezték, hogy a védekezési tervben az emberek is részt vegyenek. A magyarok a konzultáció során egyértelművé tették, hogy védekezni akarnak, de az országnak működnie kell.

Mint mondta, ha az egészségügyi dolgozók kitartanak, akkor meg tudjuk csinálni, és sikerülni fog, ahogy tavasszal is sikerült.

A kormányfő szerint az emberek most jobban betartják a szabályokat, mint nyáron. Három fontos szabály van: a higiénés előírások betartása, a maszkviselés és a távolság tartása.

Elmondta, hogy jár a kórházakban, és van mindenhol orvos és nővér, továbbá elegendő eszköz is. Kijelentette, hogy a legnehezebb az emberek kérdése, ugyanis ha kell, akkor átcsoportosítanak, ez pedig nem népszerű lépés, de másképp nem tudják megoldani az egészségügy működtetését. Szólt arról is, hogy többlépcsős vezénylési terv van a kórházak között.

A nővéreket és orvosokat oda kell vezényelni, ahol leginkább szükség van rájuk”

– jelentette ki.

Ismertetése szerint követi a környező országokban kialakult folyamatokat. Elmondta, érti, hogy milyen folyamatok zajlanak a szomszédainknál, Csehországban azonban valamiért elszabadult a vírus, ami nem világos számára. Kiemelte: a határzár továbbra is marad, mivel el kell vágni a vírus utánpótlását.

A munkahelyekről szólva kijelentette:

ha van munkahely, akkor lesz minden”.

Közölte, a kormány politikája három lépésből áll: adócsökkentés, beruházás és fejlesztés.

A miniszterelnök szerint ha minden kötél szakad, akkor az államnak is képes kell lennie embereket alkalmazni, továbbá a közmunka lehetősége is fennáll.

A kormányfő szerint a közmunkabéreket emelni kell a következő évben. Ismertetése szerint most több ember dolgozik, mint januárban és márciusban. Jelenleg több mint 4,5 millióan, míg 10 évvel ezelőtt 3,6 millióan dolgoztak.

Amennyi munkahelyet a vírus megöl, annyit hozunk létre”

– jelentette ki.

Orbán Viktor szerint most az a kérdés, hogy a vállalkozók képesek-e létrehozni olyan új munkahelyeket, amelyek versenyképesebbek, mint a jelenlegiek. Most nem az történik a világban, hogy amit bezártak korábban, azt újranyitják. Az történik, hogy amit egy helyen bezártak, azt máshol kinyitják. Oda viszik az üzemeket, ahol versenyképesebben lehet termelni.

Ha egy munkahelyet bezártak Magyarországon, azt nem biztos, hogy itt nyitják ki, ha nem vagyunk elég versenyképesek – mondta, hozzátéve: újraszervezés zajlik a világban.

A miniszterelnök szerint a fővárost különösen rosszul érintette a járvány, mivel Budapest üzleti modellje elsősorban a külföldi turistákra épül, a szállást foglalók 93 százaléka külföldi. Véleménye szerint ezen mindenképpen változtatni kell.

A magyarok is szereplői kell legyenek a budapesti turizmusnak”

– szögezte le.

Közölte: sok pénzt hagytak a budapesti vállalkozóknál, 2 ezer milliárd forint maradt a családoknál, vállalkozóknál. Elmondta: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara javaslatait érdemes követni.

Orbán Viktor szólt a vírus személyes vonatkozásáról is. Mint mondta, márciusban és áprilisban aggódott az idősek miatt, ugyanis a nagymamája 99 éves, és az édesapja is idős.

„Ismeretlen volt az ellenség, féltem attól, hogy kiderül, a vírus nemcsak az idősekre, hanem a gyermekekre is veszélyt jelent” – mondta.

A kormányfő azzal zárta az interjút, hogy ki fogunk szabadulni ebből a helyzetből, meglesz a vakcina, addig pedig ki fogjuk bírni.

Az egészségügy és a gazdaság is működni fog, megőrizzük az esélyét annak, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a válságból. Ha egyszer sikerült, újra sikerülni fog”

– jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére