Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mongólia elnökével tárgyalt Orbán Viktor

888/MTI

2020.11.06. 12:35

A koronavírus-járvány volt az egyik kiemelt téma Orbán Viktor miniszterelnök és Khaltmaa Battulga mongol köztársasági elnök pénteki tárgyalásán, amelyet videókonferencia keretében tartottak meg – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor gratulált a mongol államfőnek országa hatékony járványügyi védekezéséhez, ugyanis Mongóliában eddig mindössze néhány száz koronavírussal fertőzött embert találtak, halálesetet pedig nem regisztráltak. Ennek ellenére határaikat zárva tartják, és a szigorú védelmi intézkedéseiket fenntartják – hangzott el a megbeszélésen.

A magyar miniszterelnök kijelentette: a világjárvány vége után méltó módon szeretnénk megünnepelni diplomáciai kapcsolataink kiépítésének 70. évfordulóját.

Az online tárgyaláson leszögezték: Mongólia hagyományosan Magyarország fontos partnere az északkelet-ázsiai régióban. Kiemelkedően jónak tartjuk kétoldalú politikai és kulturális kapcsolatainkat, ezért szeretnénk fokozni gazdasági együttműködésünket is. A „keleti nyitás” keretében 2015-ben újranyitottuk Ulánbátorban a magyar nagykövetséget – emlékeztetett Havasi Bertalan.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére