Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: „Ne úgy gyűlöljenek minket, mint a vírust. Az megöli az embereket.”

Prokaj Dávid

2020.09.21. 16:39

A koronavírus ellen védekezésről tartott parlamenti beszámolója után megint feltörölte a padlót a kormányfő az áskálódó és a védekezést csak akadályozó baloldali ellenzék képviselőivel.

Viszontválaszában Orbán Viktor elsőként a baloldal vezérének, Gyurcsány Ferencnek adott csattanós választ, aki azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy uniós Sárkányölő Szent Györgyként viselkedik.

A kormányfő tisztázta:

Az Európai Unió nem Brüsszelben van. Ezért mi nem az Európai Unióval vitatkozunk. Az Európai Unió az Varsóban van, Budapesten, Berlinben, Párizsban, mert hogy Európa az a nemzetek szövetsége. Az Európai Unió a nemzetek közössége. Nekünk egyes európai intézményekkel lehet vitánk.„

Gyurcsány a tudomány és a művészet szabadságát is a kormányfőn akarta számon kérni. Erre válaszul a miniszterelnök emlékeztetett Kóka János, a Gyurcsány-kormány gazdasági miniszterének szavaira, amikor pénzt vont meg a Magyar Tudományos Akadémiától:

ha az Akadémiától pénzt veszünk el, akkor neki az jut eszébe, hogy a békákat sem szokták megkérdezni, mielőtt lecsapolják a mocsarat”

Jakab Péter, Jobbik-elnök is megkapta a magáét. Orbán figyelmeztette a Jobbik képviselőcsoportját, hogy az újdonsült szövetségnek megfelelve éppen megtapsolták Gyurcsány Ferenc felszólalását:

nem emlékeznek már arra, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kilőtték az emberek szemét és lovasrohamot vezényeltek ellenük. Valamint véresre vertek ártatlan embereket az utcán válogatás nélkül.”

A koronavírus elleni védekezést támadó ellenzéki pártvezéreket arra figyelmeztette a miniszterelnök, hogy

nem a kormány védekezik, hanem az ország védekezik. Nem a kormány van bajban, hanem Magyarország van bajban. Így amikor megkérdőjelezik az ország felkészültségét, akkor ennek a sok ezer embernek a munkáját kérdőjelezik meg.”

Ezzel kapcsolatban szavait a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének címezve kért Jakab Péter pártját, hogy:

ne tekintse egyformán ellenségnek a vírust és a kormányt. Lehet hogy ellenfélnek tekintik a kormányt is, de az másfajta ellenfél, mint a vírus, mert utóbbi megöli az embereket.

Arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy a kormánnyal szembeni ellenérzések ellenére is tegyenek különbséget a kormány és az ország között.

Az ellenzék ezen hozzáállása szerinte káros, hátrányos, és erkölcstelen is az ország szempontjából nézve.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra is, hogy:

az ellenzéknek egyetlen célja van ennek a járványnak az idején is, hogy megbuktassák a kormányt.”

Miután a kormányfő megköszönte az Operatív Törzs minden tagjának, köztük Pintér Sándor belügyminiszternek és Kásler Miklós EMMI-tárcavezetőnek, hogy egész nyáron minden nap dolgoztak.

Az ellenzéke pedig számon kérte, hogy miért nem működnek együtt. Ugyanis

korábban azért nem tették ezt meg, mert rendkívüli jogrendet vezetett be a kormány, most viszont most nincs rendkívüli jogrend.

Az MSZP frissen megválasztott elnöke Tóth Bertalan azzal vádolta a kormányt, hogy „alattvalókat akar nevelni”. Orbán közölte vele:

a hazafias nevelés nem teszi őket alattvalókká.

Amit a kormány szeretne, az nem több, mint:

Mindazt, amit az elődeink összeraktak, fölépítettek, megalkottak, szellemi értelemben is létrehoztak, azt megértsék és tovább tudják vinni.”

Szokásaitól eltérően Szabó Tímea Párbeszéd társelnök most nem hangosan, de a megszokott rosszindulattal szólította meg a kormányfőt, aki értetlenül tapasztalta, hogy

Szabó Tímea miért ellenzi az iskolákban a lázmérést.

Nem érti azt sem, hogy miért gúnyolódik az Operatív Törzs azon döntését, miszerint 23 óra után be kell zárni a szórakozóhelyeket. Úgy látja, hogy ebben az esetben is

az a legjobb, ha a kormány a szakemberekre hallgat,

akik határozottan állították, hogy ez szükséges megtenni.

Az ingyenes tesztelést követelő politikusnővel közölte: helyes döntésnek tartja, hogy a tesztek hatósági árát 19.500 forintban maximálták. Majd figyelmeztette Szabót, hogy

aki ma a hatósági ár ellen érvel, az a tesztspekulánsok mellett érvel”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére