Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: nem hiszünk a különböző népcsoportok békés egymás mellett élésében

Horváth Tamás

2020.07.03. 08:20

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában értékelte az aktuális folyamatokat.

A műsorvezető megállapítására, miszerint a környező országokban növekszik a fertőzöttek száma, Orbán Viktor azt mondta, a siker kulcsa bennünk van, a járvány első hullámával szemben győzelmet arattunk, de csak csatát nyertünk, háborút nem, a környező országok nyilvánvalóan hatással vannak ránk, ezért óvatosnak kell lenni.

Az idén jól meg kell gondolni, hogy hova menjünk nyaralni

– húzta alá, hozzátéve, hogy ezúttal a tenger helyett a Balaton is megteszi.

Természetesen szóba került az is, hogy Brüsszel elvárná hazánktól, hogy EU-n kívüli országok előtt is nyissuk meg a határainkat, Orbán Viktor azonban leszögezte, hogy a nem uniós államok közül egyedül Szerbiából lehet bejönni Magyarország területére.

A miniszterelnök ezt azzal magyarázta, hogy a migráció felerősödése veszélyezteti az egészségügyi helyzetet is, ezért most

a határvédelem egészségügyi védelem is.

A kormányfő elmondta, a határvédelemben természetesen szükség van a rendőreinkre és a katonáinkra, nálunk sosem fordulhat elő az, mint Amerikában: Magyarország megbecsüli az egyenruhásait.

Ugyancsak a határvédelem kapcsán került szóba, hogy Brüsszel nyomására meg kellett szüntetnünk a tranzitzónákat, holott azok Szerbia irányába nyitottak voltak, tehát az EU érvelésével ellentétben nem voltak börtönök. Orbán Viktor ismertette, tranzitzónák híján a szomszédos országok nagykövetségein kell beadni a menekültkérelmet, melynek pozitív elbírálásáig senki sem léphet be Magyarország területére.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a nyugat- és dél-európai gazdaságokat sokkal rosszabbul érintette a koronavírus-járvány, mint a közép-európaiakat, ráadásul az öreg kontinens hagyományosan jól muzsikáló gazdaságai nem versenyképesek, hatalmas az államadósság többek között Belgiumban, Olaszországban, Franciaországban és Görögországban is.

Közép-Európában a pénzügyek sokkal inkább rendezettebbek, a gazdaságunk versenyképesebb, felszálló ágban vagyunk

– húzta alá Orbán Viktor.

Maradva a gazdasági kérdéseknél, a miniszterelnök elmondta, a költségvetést ma el fogja fogadni a parlament, melynek része lesz egy járványügyi alap és egy gazdaságvédelmi alap is.

Orbán Viktor szerint a járvány elleni második csata a munkahelyvédelemről szól: annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a vírus elpusztított.

Ennek egyik eszköze a költségvetés

– jelentette ki a miniszterelnök, majd kitért a 13. havi nyugdíj visszaépítésére, valamint a csecsemőgondozási díjra, melyeket áttörés jellegű intézkedéseknek nevezett.

Orbán Viktor a műsorban a magyarországi baloldalra is kitért, amely nem állt oda az ország mellé a bajban, mindenre nemet mondtak, amit a kormány javasolt, kamuvideóval keltettek félelmet az emberekben.

A költségvetés kapcsán elmondott javaslataikban sincs logika

– szúrt oda a kormányfő, azt kérve, hogy inkább a kormány által benyújtott költségvetési tervre koncentráljunk.

Orbán Viktor szerint az sem érhető meg józan ésszel, hogy a baloldaliak kilopkodják a nemzeti konzultációs íveket a postaládákból. Aki nem akarja visszaküldeni a nemzeti konzultációt, az nem küldi vissza, aki viszont vissza akarja küldeni, attól nem szabad elvenni az esélyt.

Az európai politikát vizsgálva a miniszterelnök megállapította, nem a birodalomépítés ideje jött el, hanem a nemzetek együttműködésének a kora.

A német soros elnökségről Orbán Viktor elmondta, menekültügyben természetesen továbbra sem értünk egyet, mi a történelmi tapasztalataink miatt úgy gondoljuk, a demográfiai problémáinkat magunknak kell megoldanunk,

nem hiszünk a különböző népcsoportok békés egymás mellett élésében.

Magyarország a magyaroké, és mi, magyarok meg is oldjuk a problémáinkat – zárta mondandóját a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére