Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Sorosnak semmilyen befolyása nem lehet Európára

888.hu

2020.11.27. 08:37

Hiába akarják az EP-képviselők és a Soros-hálózat politikai kérdésekkel összekötni a válságkezelést, Magyarország és Lengyelország kitart a vétó mellett – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában.

„Mindent megfontoltunk, mindent meggondoltunk” – szögezte le az EU hétéves költségvetése és a válságkezelési csomag ellen emelt magyar és lengyel vétóról Orbán Viktor magyar kormányfő.

Már júliusban jelezték, hogy többen nagy bajban lehetnek a második hullámban, főleg gazdasági téren. Minden politikai vitát félre kell tenni, mondta az egyik tábor, míg a másik oldal összekötötte volna a politikai kérdéseket a költségvetési ügyekkel.
Most ősszel nem kellett volna engedni az EP-képviselőknek, és nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy politikai kérdéseket válságkezelési eszközökkel összekössenek”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki rámutatott:

A háttérben Soros György szövi a szálakat. Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, aki azon túl, hogy magyar származású, amerikai állampolgár, így semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre.”

Mint Orbán kifejtette, az EP és a Soros-hálózat gondolta úgy, hogy a jogállami kérdéseket a költségvetési kérdésekhez kell kötni.

De minket nem lehet pénzzel megvásárolni, ha szabadságról és a szuverenitásról van szó, akkor nem térünk el a szándékainktól”

– jelentette ki a kormányfő, aki azt is hozzátette: nem komprommisszumot akar kötni, hanem „megoldást kell találni erre a helyzetre”.

A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat. Ez egy szilárd pozíció.”

Ugyanakkor Orbán Viktor rámutatott, hogy ma „a közép-európai államok újjászületése az egyik legfontosabb folyamat”.

Mi meg fogjuk tudni védeni a nemzeti szuverenitásunkat, meg tudjuk védeni az országainkat a bevándorlástól. Nagy perspektívát látunk a közép-európai államokban”

– szögezte le a kormányfő, aki szerint most kiderült:

együtt erősebbek vagyunk, mint külön-külön”.

Riporteri kérdésre Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a Project Syndicate nem hozta le a Soros György cikkére írt válaszát.

„Ez a baloldali sajtószabadság.”

De ezt már megszoktuk 2015 óta, mióta a Soros-hálózat gőzerővel támadja Magyarországot, amiért nem fogadunk be bevándorlókat.

Brüsszel fordítva ül a lovon a bevándorlást illetően, mivel a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma”

– közölte a miniszterelnök, aki szerint ha egy országban 8-10 százalék lesz a bevándorlólakosság, akkor már csak arról lehet beszélni, hogyan éljenek együtt velük.

„A nyugat-európai hazafiak úgy érzik, hogy napról napra csúszik ki a talaj a lábuk alól. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, így el kell kerülni azt a helyzetet, hogy bevándorlóország legyünk” – mondta a kormányfő, újra leszögezve:

Magyarország a magyaroké – kár, hogy Európa nem maradt az európaiaké.

A vírushelyzetről is beszélt a miniszterelnök.

Két csatatér van most: a kórházak és az iskolák. A kórházakban az életeket, az iskolákban a munkahelyeket védjük.

(...) A kórházakban nincsenek biztató jelek, most mindenkit kitartásra biztatok, mivel a korlátozásokból még két hét van. (...) Összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a 10 ezres számot is. (...)

Az egészségügy állni fogja a sarat”

– értékelte a helyzetet.

Szólt róla, hogy az iskolákban zajlik a célzott tesztelés, amiben a medikusok nagy segítséget nyújtanak.

A kormányfő elárulta:

az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták.
13 ezer helyszín lesz, ahol a tömeges oltás megtörténik majd. December-január környékén kell bevezetni azt az oltási tervet, amikor még kevesebb vakcina érkezik majd, mint amennyi az igény.”

A torlódás elkerülése érdekében előjegyzésbe vetethetik magukat az emberek, ez a program a jövő héten indulhat. Levélben és interneten lehet majd regisztrálni – mondta a kormányfő.

A karácsonyi ünneplés körülményeiről még nem akart beszélni a miniszterelnök,

elismételte, hogy a kormány december 15-én dönt a további szigorításokról. Ugyanakkor elmondta, bár örül, hogy az embereknek annyi pénzük van, hogy síutakat tudnak foglalni, arra kérte a magyarokat, hogy ne tegyék, mert nem fogják tudni élvezni azokat.

„Természetesen senkit sem lehet bezárni, de amikor hazaérnek, akkor nagyon komoly karanténkövetkezmények lesznek, mivel a sízések voltak a legfőbb gócpontok” – közölte Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére