Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötvenmilliós bírságot kapott a BKK

888

2021.01.15. 13:45

A hatóság megállapítása szerint a BKK a közbeszerzésekről szóló törvény több bekezdését is megsértette.

Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a BKK 2020. július 6-án kelt ajánlattételi felhívását, amely az előnyomtatott, tekercses kiszerelésű biztonsági hőpapír szelvények beszerzéséről szólt a jegyek és bérletek helyben történő nyomtatásához. A tegnap meghozott döntés vonatkozik a közbeszerzési dokumentumokra és valamennyi, a közbeszerzési eljárásban hozott ajánlatkérői döntésre is. A KDB ezenfelül a BKK-val szemben ötvenmillió forint bírságot is kiszabott, amelyet 15 napon belül kell átutalni. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye – számolt be a Világgazdaság.

A lap szerint a cégek egyebek mellett azt kifogásolták, hogy a BKK szerint az ajánlatukban szereplő biztonsági hőpapír nem optikaifehérítő-mentes, és a biztonsági előírásoknak sem felel meg. Beadványukban azt is jelezték, hogy ezzel szemben egy versenytársuk,

az iPixel Kft. ajánlatában mindkét műszaki elvárás teljesítése kifogásolható, azonban ezt hiába jelezték a BKK-nak, a fővárisi közlekedési vállalat vizsgálat nélkül úgy reagált, hogy az iPixel ajánlata megfelelő.
A BKK azonban kikéri magának a döntést, és nem tartja jogosnak a büntetést.
Közölte: álláspontja szerint a KDB nem járt el kellő körültekintéssel, a kiszabott bírság pedig egy folyamatban lévő, szerződéskötéssel még nem lezárt eljárásban szokatlanul magas, ezért a döntést nem fogadja el. A KDB határozatával szemben felülvizsgálati eljárást kezdeményeznek – írták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére