Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pár magyar faluban még letépkedték a magyar zászlókat az ukránok

Pörge Béla

2017.11.15. 10:58

A beregszászi vonulgatás és zászlótépkedés után útban hazafelé még két magyar faluban randalíroztak a Karpatszka Szics tagjai.

A Kárpátalja hetilap értesülései szerint a Karpatszka Szics Novrosszijából (Kelet-Ukrajna) importált tagjai Beregszászról hazafelé menet még két kárpátaljai magyar falu lobogóját is letépték.

Makkosjánosi és Gát falu lakóit szerencsére nem zaklatták az ukrán szélsőségesek, de két zászlót leszaggattak. Igaz, sokra nem mentek vele, mindkét településnek volt tartalék magyar lobogója.

Vasárnap este hívott fel a körzeti megbízott rendőr, hogy nincs ott a helyén a magyar zászló a községháza épületén, azt kérdezte, hogy tudok-e róla. Nem tudom, hogy ki vehette le? Szemtanú nincs, aki látta volna. Mindenesetre a nyáron raktunk fel egy új magyar zászlót az épületre, így a régi még megvolt. Hétfőn reggel visszaraktuk a régit. Kicsit ütött-kopott, de attól még magyar zászló"

— mondta Barta István, Makkosjánosi polgármestere a lapnak.

Lokita István, Gát polgármestere így idézte fel a történteket:

"nálunk templomszentelés volt vasárnap délután, az egész falu a templomban volt – lehet, hogy szerencsére. Körülbelül délután 3:45-kor járhattak itt, mert 4:15-kor jöttünk ki a templomból, akkor már senkit nem láttunk. Itt a községháza épületének a falán, a második emelet ablakainak magasságában, legalább 10 méter magasan van a zászlótartó. Akik látták, azt mondják, hogy valami vasmacskát dobtak fel és kötéllel rángatták. Jó sokat kínlódhattak vele, hisz kétujjnyi vastag dübellel volt rögzítve a falhoz, még a régi szovjet zászlótartó, de kitépték és levágták a magyar zászlót. El kell mondjam, hogy van tartalék magyar zászlónk, most várok segítséget, hogy visszarögzítsék a zászlótartót.”

Mint ismert, szombaton Ungváron, vasárnap pedig Beregszászon vonulgattak ukrán szélsőségesek. A szervezet korábbi közlése szerint keletről érkeztek a magyar szeparatizmus ellen fellépni. A két megmozduláshoz senki sem csatlakozott a helyiek közül.

A zászlógyalázás miatt eljárás indult, Budapest pedig bekérette a kijevi nagykövetet az ügy miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére