Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párbeszédet kezdeményez a Köznevelési Kerekasztal

Sümeghi Lóránt

2016.03.22. 07:18

A Köznevelési Kerekasztal április 30-ig bezárólag javaslatot fog kidolgozni arra, hogy már a következõ, a 2016/2017-es tanév kezdetére csökkenjen a tanulók óraterhelése.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint, ha a tanuló a napközis tanulási idő alatt az iskolában marad, biztosítani kell a felkészítését a következő tanítási napra, részére otthoni házi feladat a jövőben nem adható.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, a tartalmi szabályozás és az óraszámok kialakításakor elsősorban a gyermekek érdekeit kell szem előtt tartani. A legfontosabb feladatok közt említette a Nemzeti alaptanterv (NAT) és a kerettantervek átfogó felülvizsgálatát.

Továbbá a megtanítandó lexikális tananyag érezhető csökkentését, az alapkészség-fejlesztést, - az intézménytípusok sajátosságainak figyelembevételével, különösen az általános iskolák alsó tagozatán történő - erősítését is kiemelte. A NAT alapkoncepciója az év végéig, míg a végleges változat 2017 végére készülhet el.

(Magyar Idők)
 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére