Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politico: Orbán mutatja majd az utat Európa számára

Sümeghi Lóránt

2016.02.18. 10:38

Egyedülálló szerepet tudhat magáénak hazánk miniszterelnöke, miután a migrációs válság kapcsán megkerülhetetlen politikai szereplõként mozog egész Európa politikai színterén.

Egyedülálló szerepet tudhat magáénak hazánk miniszterelnöke, miután a migrációs válság kapcsán megkerülhetetlen politikai szereplőként mozog egész Európa politikai színterén.

A Politico szerint Orbán Viktor sokkalta befolyásosabb tényezővé vált Európában, mint a kontinens középső régiójához tartozó lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo.

A felismerés feltehetően annak köszönhető, hogy hazánk méretéhez képest kiemelkedően megbirkózott a globális migrációs válsággal, amellyel nemcsak saját lakosait tudta megóvni, de Európa éberebb részét is képes volt − hatalmas fáziskéséssel, de − kijózanítani.

Orbán után a görög kormányfő, Alekszisz Ciprász is a legfajsúlyosabb európai vezetők közé került Angela Merkel mellett. A kétnapos brüsszeli találkozó középpontjában előreláthatólag két kérdés fog majd napirenden szerepelni: a menekültválság, valamint Nagy-Britannia uniós reformigényei

A cikk szerint az uniós intézmények vezetői közül Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a legbefolyásosabb, különösképpen a brit uniós reformigények kérdésében. Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnöknek viszont nem lesz jelentős súlya a mostani EU-csúcson, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig még csak jelen sem lesz a migrációs vitán.

(Politico)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére