Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

Horváth József György

2018.09.18. 21:30

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy címû lengyel konzervatív hetilap fõszerkesztõje.

Az ideológia és a radikalizmus győzedelmeskedik a józan ész és a mértéktartás felett"

– állapítja meg a szerző. Szerinte az európai parlamenti képviselők többsége Orbán Viktor migrációs politikája miatt szavazta meg a 7. cikk szerinti eljárás megindítását.

A migránsok beáramlása elleni védekezés a Fidesz választási programjának fő pontja volt, az uniós szinten hozott döntés ezért "ténylegesen megsérti az uniós tagállamok szuverenitásának elvét".

Az Orbán-kormányt a magyarok azért is választották újra, mert a kommunizmus uniformizáló törekvéseinek évtizedei után – a többi közép-európai nemzethez hasonlóan – fontosnak tartják kulturális identitásukat, tudják, hová vezet az egységesítő, nemzetellenes ideológia"

– hangsúlyozta Lisicki. Az uniós politikusok egy részének hasonló elképzelése van az egységről, mint a volt kommunista elvtársaknak – teszi hozzá.

Mind nyilvánvalóbb, hogy "az új baloldal ideológusai" tervük megvalósításához habozás nélkül erőszakhoz folyamodnak, kihasználják jelenlegi politikai túlsúlyukat, s az engedetlenekkel szemben a fenyítés eszközeit alkalmazzák – állapítja meg. Ez a gőg és elvakultság megnyilvánulása – írja, és arra figyelmeztet, hogy az EU-ban mindez az euroszkeptikus hangulatokat erősíti.

Magyarország esetében a szankciókkal való fenyegetés, a lejáratási és megszégyenítési próbálkozások növelhetik a kormány támogatottságát

– állapítja meg Lisicki. Egy biztos: ahogyan korábban Lengyelország az unióval folytatott vitájában számíthatott Magyarországra, úgy Budapest is számíthat Varsóra. A 2019-es európai parlamenti választások után pedig újabb országok csatlakozhatnak hozzájuk – zárja cikkét a főszerkesztő.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére