Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszista bűncselekményért ítélték el Újpest külügyi és jószolgálati (!) tanácsnokát

888.hu

2020.02.07. 13:10

Két év szabadságvesztésre ítélte a II. és III. Kerületi Bíróság a Jobbik önkormányzati politikusát, az ellenzéki közös listáról Újpest önkormányzatába került Szabó Balázst, mert társaival megvert és összerugdosott három tunéziai turistát. A rasszista bűncselekményért első fokon elítélt jobbikos büntetésének végrehajtását öt évre felfüggesztették.

A balliberális ellenzéki politikusok se köpni, se nyelni nem tudtak, amikor kiderült, hogy a Jobbik egy olyan képviselőjelölt indításához szerezte meg támogatásukat Újpesten, aki ellen rasszista bűncselekmény miatt indított eljárást a nyomozóhatóság. De vajon a minden elvet félresöprő ellenzéki összeborulás most is kitart, amikor már egy elsőfokú, nem jogerős ítélet mondja ki, hogy

Szabó Balázs, a Jobbik IV. kerületi önkormányzati képviselője, a Jobbik újpesti alelnöke részt vett három tunéziai állampolgárságú turista megverésében.

Nyilván ezzel érdemelte ki a külügyi kapcsolatokért (vagy a jószolgálatért…) felelős tanácsnoki címet.

A Pesti Srácok értesülései szerint a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság február 5-én mondta ki bűnösnek Szabó Balázst három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette, vagyis az egyik legsúlyosabb gyűlölet-bűncselekmény elkövetése miatt. A bíróság ezért Szabót 2 évnyi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, de az ügyészség fellebbezett a végrehajtandó ítélet kiszabásáért.
Az Origo október elején, vagyis még az önkormányzati választások előtt megtett vádemelés idején megpróbálta megkérdezni „Mr. Alsónadrágot”, vagyis a DK akkori szóvivőjét, Gréczy Zsoltot, hogy mit szólnak ehhez, de a jelek szerint az összefogás fontosabb volt, mint az erkölcs, mert a Gyurcsány-párt akkori szócsöve kitérő válaszában a Jobbikra mutogatott:

Ha van elmarasztaló, jogerős ítélet, akkor majd el fogják dönteni az illetékesek, hogy ezzel mi a feladatuk. Köszönöm!

És persze másodfokon még sok minden megtörténhet, de az is biztos, hogy Szabó ellen egy másik gyűlölet-bűncselekmény, egy Fidelitas-tag 2018-as bántalmazása miatt is folyik eljárás, 2008-ban pedig egy tüntetésen elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt pénzbírságra ítélték.

Vajon csak akkor veszíti majd el képviselői mandátumát Szabó Balázs, ha az ítéletet letöltendőre változtatják és nem fog tudni bejárni a képviselő-testületi ülésekre, mert a smasszerek nem engedik eltávozásra?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére