Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

888.hu

2022.09.26. 15:49

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

 

Orbán Viktor a frakciók felszólalásira azt mondta, hogy „az MSZP, a Jobbik, a DK, a Momentum és a Párbeszéd a háború és a szankciók oldalán áll”.

 

A magyar baloldal nemcsak a háború oldalán áll, hanem a szankciók oldalán is áll. Ez hiba, mert a háború és a szankciók rosszak és ártanak a magyaroknak.”

– fogalmazott.

A szankciók megszavazása kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy az olajszankciók esetében kivételt harcolt ki Magyarország, Szlovákia és Csehország, a nukleáris termékekre és a gázszankciókra vonatkozó szankciók pedig nem kerülnek napirendre. A többi szankció nem vágott a magyarok érdekébe, és ezért „nem bontottuk meg az európai egységet”.

 

Azt gondolom, hogy egyensúlyt kell tartani az európai egység és a legfontosabb magyar érdekek megvédése között. Ez a felelős politika, ezt folytatjuk.”

– emelte ki a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: 2010 óta a kormány visszavásárolta az oroszoknak eladott 25 százaléknyi Mol-részvényt, majd hat interkonnektor épült. Felidézte a gáztárolók visszavásárlását is. Hozzátette, hogy a szélenergiáról egyelőre vita van a kormányban. Közölte: soha nem látott naperőmű-fejlesztések vannak az országban.

Elmondása szerint

minél hamarabb orosz-amerikai tárgyalás kell a háború ügyében, Európának pedig arra kell törekednie, hogy a tárgyaláson neki is legyen helye.

 

A nemzetközi vitákról Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem, hogy mi az érdekük, és azt hogyan tudják érvényesíteni”.

 

A baloldalt Amerikából fizették

Orbán Viktor elmondta, minél hamarabb orosz-amerikai tárgyalás kell a háború ügyében. Európának arra kell törekednie, hogy a tárgyaláson neki is legyen helye.

 

Orbán Viktor a Jobbik elnökéről

A kormányfő szerint a nemzetközi vitákban nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem, hogy mi az érdekük, és azt hogyan tudják érvényesíteni. A kormányfő sajnálta, hogy nincs itt a Jobbik elnöke, de ezen nem lepődik meg, mert népszavazás van most egyes háborús területeken, és Gyöngyösi általában ott szokott lenni.

Gyurcsány pedig, ha rongy emberekről beszél, akkor egyeztessen Gyöngyösivel

- mondta.

Azt hittem, a Momentum a fiatalok pártján áll, éppen ezért nem értem, miért nem támogatják a 25 éven aluliak szja-mentességét

- mondta.

 

Orbán Viktor a támogatásokról

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a rendszerhasználati díj csökkentésével a zöldítést segítik. Az áfacsökkentés azért nem megoldás, mert annak a bevétele a rezsivédelmi alapba kerül, így ezzel is segítik azt, hogy a háztartások 180 ezer forintig rezsitámogatást kapnak. A vagyonadót nem támogatjuk – tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy a romákat támogató programokat nem állítják le, és a legszegényebb 300 falut továbbra is támogatni fogják – tette hozzá.

A teljes baloldal kampányát az Egyesült Államokból fizetik, és ez teljesen elképesztő, erre nem volt példa a rendszerváltás óta, és ezt nem is tagadják

- mondta a kormányfő a baloldali kampányfinanszírozási botrányról.

Önök azért szankciópártiak, azért bevándorlópártiak és háborúpártiak, mert ezért fizetik Önöket, ezt hallgattuk meg ma.

Aki fizeti a számlát, az rendeli a nótát
- mondta a miniszterelnök.

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy Brüsszel korábban azt mondta, hogy a szankciók segítenek megszüntetni a háborút, és nem lesznek káros hatásai az európai gazdaságra. Emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely korábban éltette a szankciókat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldali képviselők korábban ostobaságnak nevezték a rezsicsökkentést. Kocsis elmondta, hogy a baloldal a válságnak a gonosz vámszedője, ugyanezt csinálták a koronavírus-járvány alatt.

Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy az uniós pénzből a tanárok, az egészségügyi dolgozók fizetését emelnék. A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy kétfajta ellenzéki politikus van, az egyik tagja az árnyékkormánynak, a másik szeretne tag lenni. Kocsis elmondta, hogy a Fidesz EP-képviselői semmilyen energiaszankciót nem támogattak.

Kocsis Máté beszélt Márki-Zay amerikai támogatásáról is, és azt kérdezte
a baloldaltól, hogy

mit ígértek a pénzért cserébe?

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére