Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

888.hu

2022.09.26. 15:49

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

 

Orbán Viktor a frakciók felszólalásira azt mondta, hogy „az MSZP, a Jobbik, a DK, a Momentum és a Párbeszéd a háború és a szankciók oldalán áll”.

 

A magyar baloldal nemcsak a háború oldalán áll, hanem a szankciók oldalán is áll. Ez hiba, mert a háború és a szankciók rosszak és ártanak a magyaroknak.”

– fogalmazott.

A szankciók megszavazása kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy az olajszankciók esetében kivételt harcolt ki Magyarország, Szlovákia és Csehország, a nukleáris termékekre és a gázszankciókra vonatkozó szankciók pedig nem kerülnek napirendre. A többi szankció nem vágott a magyarok érdekébe, és ezért „nem bontottuk meg az európai egységet”.

 

Azt gondolom, hogy egyensúlyt kell tartani az európai egység és a legfontosabb magyar érdekek megvédése között. Ez a felelős politika, ezt folytatjuk.”

– emelte ki a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: 2010 óta a kormány visszavásárolta az oroszoknak eladott 25 százaléknyi Mol-részvényt, majd hat interkonnektor épült. Felidézte a gáztárolók visszavásárlását is. Hozzátette, hogy a szélenergiáról egyelőre vita van a kormányban. Közölte: soha nem látott naperőmű-fejlesztések vannak az országban.

Elmondása szerint

minél hamarabb orosz-amerikai tárgyalás kell a háború ügyében, Európának pedig arra kell törekednie, hogy a tárgyaláson neki is legyen helye.

 

A nemzetközi vitákról Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem, hogy mi az érdekük, és azt hogyan tudják érvényesíteni”.

 

A baloldalt Amerikából fizették

Orbán Viktor elmondta, minél hamarabb orosz-amerikai tárgyalás kell a háború ügyében. Európának arra kell törekednie, hogy a tárgyaláson neki is legyen helye.

 

Orbán Viktor a Jobbik elnökéről

A kormányfő szerint a nemzetközi vitákban nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem, hogy mi az érdekük, és azt hogyan tudják érvényesíteni. A kormányfő sajnálta, hogy nincs itt a Jobbik elnöke, de ezen nem lepődik meg, mert népszavazás van most egyes háborús területeken, és Gyöngyösi általában ott szokott lenni.

Gyurcsány pedig, ha rongy emberekről beszél, akkor egyeztessen Gyöngyösivel

- mondta.

Azt hittem, a Momentum a fiatalok pártján áll, éppen ezért nem értem, miért nem támogatják a 25 éven aluliak szja-mentességét

- mondta.

 

Orbán Viktor a támogatásokról

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a rendszerhasználati díj csökkentésével a zöldítést segítik. Az áfacsökkentés azért nem megoldás, mert annak a bevétele a rezsivédelmi alapba kerül, így ezzel is segítik azt, hogy a háztartások 180 ezer forintig rezsitámogatást kapnak. A vagyonadót nem támogatjuk – tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy a romákat támogató programokat nem állítják le, és a legszegényebb 300 falut továbbra is támogatni fogják – tette hozzá.

A teljes baloldal kampányát az Egyesült Államokból fizetik, és ez teljesen elképesztő, erre nem volt példa a rendszerváltás óta, és ezt nem is tagadják

- mondta a kormányfő a baloldali kampányfinanszírozási botrányról.

Önök azért szankciópártiak, azért bevándorlópártiak és háborúpártiak, mert ezért fizetik Önöket, ezt hallgattuk meg ma.

Aki fizeti a számlát, az rendeli a nótát
- mondta a miniszterelnök.

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy Brüsszel korábban azt mondta, hogy a szankciók segítenek megszüntetni a háborút, és nem lesznek káros hatásai az európai gazdaságra. Emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely korábban éltette a szankciókat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldali képviselők korábban ostobaságnak nevezték a rezsicsökkentést. Kocsis elmondta, hogy a baloldal a válságnak a gonosz vámszedője, ugyanezt csinálták a koronavírus-járvány alatt.

Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy az uniós pénzből a tanárok, az egészségügyi dolgozók fizetését emelnék. A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy kétfajta ellenzéki politikus van, az egyik tagja az árnyékkormánynak, a másik szeretne tag lenni. Kocsis elmondta, hogy a Fidesz EP-képviselői semmilyen energiaszankciót nem támogattak.

Kocsis Máté beszélt Márki-Zay amerikai támogatásáról is, és azt kérdezte
a baloldaltól, hogy

mit ígértek a pénzért cserébe?

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére