Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rogán: lehet, hogy tavasszal visszatérünk az alkotmánymódosításra

Vincze Viktor Attila

2016.11.09. 11:38

Nem tekinthetõ kudarcnak, hogy a parlament nem támogatta az alaptörvény módosítását - mondta, Rogán Antal a TV2 reggeli mûsorában. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter arról is beszélt, hogy a kormány lehet, hogy tavasszal újra szavazásra bocsájtja az alkotmánymódosítást, de az uniós kvótarendeletek végrehajtása ellen mérlegel egy Alkotmánybíróságon keresztüli jogi megoldást is.

Rogán Antal nem tekinti kudarcnak, hogy kedden a parlament nem támogatta Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslatát, viszont szerinte az legalább kiderült, hogy ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter reggel a TV2 Mokka című műsorában elmondta:

Ma Magyarország érdeke az lenne, hogy mielőtt a kötelező betelepítési kvótáról megszületik az európai parlamenti döntés, legyen Magyarországon olyan hatályos jogi szabályozás, amelyik megtiltja a kötelező betelepítési kvóta alkalmazását."

Rogán Antal szerint az európai kormányok túlnyomó többsége "rosszul csinálja", amikor bevándorláspárti politikát folytat, mert az emberek nem ezt szeretnék.

A tárcavezető ugyanakkor azt is elmondta, hogy, a magyar kormánynak folytatnia kell a kvótaellenes küzdelmet.  

Ott leszünk az európai kormányfők ülésén, és ott küzdeni fogunk a kvóta ellen. Orbán Viktor arra készül, hogy ha a Bizottság az Európai Tanács ülésén benyújt egy ilyen javaslatot, megvétózza"

Ez nemzetközi küzdelem lesz, és jó volna, ha ehhez lenne magyarországi támogatás a parlamentben is, ezért vagy tavasszal visszatérünk erre, vagy érdemes megnézni, hogy az Alkotmánybíróság hogyan értelmezi az alaptörvényt, annak alapján lehetséges-e a kötelező kvóta alkalmazása?"

– közölte Rogán Antal.

Rogán Antal ezzel kapcsolatban azt is elmondta: bízik abban, hogy "legalább néhány képviselő lesz, aki belátja, hogy az emberek akaratának megfelelően érdemes lenne módosítani az alaptörvényt.

A kedden nem támogatott módosítás szövegén nem érdemes változtatni, abban egyetértés volt a parlamenti pártok között – jegyezte meg.  

Rogán Antal az alaptörvény módosításával összefüggésben azt  emelte ki, hogy:

Kedden kiderült, ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani."

A  politikus felidézte, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke áprilisban még azt mondta neki a parlamentben, hogy aki nem szavazza meg alaptörvény-módosítást – amelyet akkor éppen ők kezdeményeztek –, az hazaáruló.

Ebből a szempontból nem különböznek az MSZP-től, ugyanis a pártot vezető Molnár Gyula a kvótareferendum előtt szintén azt mondta neki, hogy a népszavazás felesleges, de parlamenti döntés kell, aztán napokkal később már egészen más volt a véleménye – tette hozzá a miniszter. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére