Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rogán: Megfelelõ nyelven kell szólni a fiatalokhoz

888.hu

2016.12.11. 08:58

Megfelelõ nyelven kell megszólítani a mai fiatalokat, kicsalogatva õket az apolitikusság "elefántcsonttornyából" - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter a Fidelitas alapításának huszadik évfordulóját ünneplõ budapesti rendezvényen szombat este.

Rogán Antal a résztvevőkhöz szólva azt mondta, ez az ő küldetésük. A miniszterelnök üzenetét tolmácsolva kiemelte: “öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába” kell küldeni. Szintén Orbán Viktort idézve közölte: nincsenek elveszett generációk, csak “csendesebbek” és “hangosabbak”. Az útkeresés, az elveszettség érzése természetes, de minden generációnak van küldetése – nyomatékosította a miniszter.

Szavai szerint azon az ösvényen kell tartani az országot, amelyen 2010-ben elindult. Rogán Antal úgy fogalmazott, “egy pillanatra sem” szabad elhinni, hogy lehet olyan baloldali kormány, amely jó.  A migrációs válságról szólva a tárcavezető azt mondta, az csak előhangja egy sokkal nagyobb krízisnek.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke úgy értékelt, az 1998-2002 közötti kormányzás visszaadta Magyarország jövőbe vetett hitét, 2010 után pedig “újra elkezdődött valami”. Nyomatékosította: ki kell mondani, mi az igazság és mi a hazugság.
Az ünnepségen több külföldi politikus felszólalt. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter videoüzenetet küldött, voltak azonban olyanok is, akik személyesen fejezték ki a Fidelitas iránti szimpátiájukat.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke arról beszélt: bíznak benne, hogy le fog áldozni a “politikai korrektség” időszaka. A Fidelitasról szólva azt hangoztatta, hogy a szervezetnek vannak reményei. Gulyás Gergely is megjegyezte, hogy közelíteni kell a fiatalokhoz a polgári politikát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére