Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzeti oltóanyaggyárat hoz létre a kormány a Debreceni Egyetem közreműködésével

888.hu

2020.05.08. 12:25

Operatív törzs: közel százezer tesztet végeztünk már el; oltóanyag terén függetlenítjük magunkat a világpiactól; már minden tizedik fertőzött a fővárosi idősotthonokból kerül ki.

Az operatív törzs mai jelentésének legfontosabb pontjai:

    • Negyedik napja csökken az új fertőzések száma, amiből arra lehet következtetni, hogy valóban május negyedike környékén tetőzött a járvány, és túl vagyunk az első hullámon. Legalábbis annak leszállóágában vagyunk.
    • Az NNK és a Debreceni Egyetem együttműködésével létrejön egy nemzeti oltóanyaggyár is, amivel az ország függetleníti magát a világpiactól a biztonságos oltóanyag kifejlesztésének érdekében.
    • Az érettségi gond nélkül lezajlott, mindössze a diákok 3 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy ősszel érettségizik.
    • A mintavételek száma is jelentősen nőtt, közel 100 ezer mintavétel történt eddig, ha nem számítjuk bele az orvosi egyetemek által végzett reprezentatív kutatásokat. Az eddig elvérzett tesztek mindössze 3 százaléka bizonyult pozitívnak.
    • Újabb négy hétre elegendő védőeszközt szállítanak ki az alapellátásban résztvevőknek pénteken. A háziorvosok és fogorvosok is sokadszorra kapnak védőeszközöket.
    • Eddig 303 koronavírus-pozitív gondozottat regisztráltak a Pesti úti idősotthonban, ebből 26 fő ápoló. Az otthon lakói közül eddig 41-en haltak meg a fertőzés következtében, viszont a gyógyultak száma is növekszik, jelenleg 60 ilyen személyt tartanak nyilván.

Az operatív törzs sajtótájékoztatója itt nézhető vissza:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére