Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schiffer: tévedtünk migránsügyben

Bertha László

2016.02.22. 10:08

Az ellenzéki politikus mostanra belátja hogy félreértették a helyzetet, és már a kvótákat sem tartja mûködõképesnek.
BUDAPEST, 10:08

Schiffer András belátta, hogy félreértették a helyzetet migránsügyben, így most önkritikát gyakorol – mondta a Mandinernek adott interjúban.

Az LMP társelnöke mára úgy látja, hogy a klasszikus emberi jogi érvelés nem működik a valóságban. Schiffer szerint a közvélemény-kutatások nyilvánvalóan magukért beszélnek. Szerinte a migrációs válság olyan erővel rendezte át a magyar belpolitika erőterét, amire a rendszerváltás óta ritkán láttunk példát. A frakcióvezető-társelnök elmondta, hogy ez nemcsak az LMP-t, hanem a komplett ellenzéket sújtja.

Az ellenzéki politikus kissé megcsúszva, de úgy látja, hogy elérkezett az önkritika ideje, de persze nem a közvélemény-kutatások miatt:

nincs abban semmi szégyellni való, ha elismerem, hogy másképp kellett volna értékelni a helyzetet egy évvel korábban.”

Schiffer továbbra sem tud azonosulni a plakátkampánnyal, sőt, egyenesen a betiltásukat is követelte pártjával egyetemben, azonban belátja, hogy nemcsak ők, hanem európai testvérpártjaik is tévedtek: „félreértettük a helyzetet”.

Az LMP sem tette kellő hangsúllyal az asztalra már a legelején, hogy három csoport van. A tényleges menekülteké, akikkel kapcsolatban, messze nem kizárólagosan, de Európának is van felelőssége. A gazdasági bevándorlóké, akik esetében minden ország szuverén joga, hogy fogadja-e őket vagy sem. Harmadrészt pedig vannak terroristák, akik biztonsági kockázatot jelentenek.”

– mondta Schiffer, aki azonban a II. világháború utáni multikulturalizmusra továbbra is pozitív folyamatként tekint.

A zöldpárti politikus szerint a nyugat-európai politikai elit többször tett már úgy az elmúlt másfél évtizedben, mintha a fejlesztési források adományok lennének. Schiffer a Merkel-féle kvótarendszerrel kapcsolatban kijelentette, hogy az az európai országok közötti különbözőségeken bukik meg, így nyilvánvalóan nem működhet.

A társelnök a kockás ingekről elmondta, hogy a politikusoknak nem kellene „teljes testsúllyal rácsavarodniuk” a témára, és Klinghammer professzort is helyén kellene kezelni. Arra a kérdésre, hogy az LMP miért láthatatlan, miközben Gyurcsány Ferenc is kockás ingben virít, Schiffer azt válaszolta, hogy Gyurcsány utoljára tíz éve nyert választást, ami mögé azóta beállt, azok az ügyek finoman szólva sem tettek jót.

(Mandiner)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére