Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sikeres a diplomamentõ program

Zelenka Dóra

2019.02.01. 08:16

A program több ezer egykori hallgató diplomájának megszerzéséhez járult hozzá.

Bodó Sándor a Magyar Időknek elmondta, hogy a korábbi tapasztalatokat is figyelembe véve folytatódik a nyelvvizsgával nem rendelkező, de sikeresen államvizsgázottak segítése.

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte:

több száz fő nyelvi képzése már elkezdődött.

Bodó Sándor elmondta: a novemberben indult újabb program célja továbbra is az, hogy a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, de az államvizsgájukat hazai felsőoktatásban már teljesített, hallgatói jogviszonyban nem állók nyelvi képzésbe vonásával szerezhessék meg a diploma átvételéhez szükséges államilag elismert nyelvvizsgát.

Az államtitkár emlékeztetett: a 2018 decemberében lezárult „Diplomamentő I.” program mintegy tízezer fő számára nyújtott lehetőséget, hogy részt vegyen a végzettség megszerzéséhez szükséges nyelvi képzésékben.

Az államtitkár felidézte, a programban bővült a választható nyelvek köre, így az angol, a francia és a német mellett már az olasz, az orosz és a spanyol nyelvi képzések is elindulhatnak, valamint a csoportos képzési forma mellett már támogatható a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is. Bodó Sándor arról is beszélt, a programban 1333 fő bevonására van lehetőség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére