Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simicskáé lett az Index.hu

Bertha László

2017.04.20. 18:42

Az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100%-os tulajdoni hányada egy Simicska Lajoshoz köthetõ alapítvány tulajdonába került.

A Magyar Nemzetben és a Hír Tv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége [sic!], valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.”

– áll a közleményben.

A tulajdonosváltással egy időben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új 100%-os tulajdonos „Magyar Fejlődésért Alapítvány” új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, akik maguk közül az Igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották – írja az Index.

A Pro-Ráta Holding Zrt. tulajdonosi háttere pontosan nem ismert, azonban vezérigazgatója több szálon is Simicska Lajoshoz köthető. A Magyar Fejlődésért Alapítvány vezetői pedig egytől egyig kipróbált Simicska-káderek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére