Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soha nem tiltották a szájmaszk viselését az Országos Vérellátó Szolgálatnál

HKJ

2020.03.31. 22:00

Kell-e az Országos Vérellátó Szolgálatnál (OVSZ) szájmaszkot viselniük a dolgozóknak?

Több médium egyenesen úgy tájékoztatott, hogy megtiltották a szervezetnél a szájmaszk viselését. A félrevezető hír olvastán kerestük meg az intézetet, ahonnan Dr. Baróti-Tóth Klára minőségbiztosítási igazgató és Dr. Nagy Sándor szakmai főigazgató-helyettes aláírásával kaptunk információt, amely a kollégáknak kiadott, a maszk használatáról szóló tájékoztatást tartalmazta.

Ebben a szervezet vezetői leszögezik, hogy a sajtóhírekkel ellentétben az Országos Vérellátó Szolgálatnál korábban sem tiltották és ma sem tiltják a szájmaszk használatát. Az április 1-jén életbe lépő belső protokolljukban ajánlják ugyan a sebészi szájmaszk használatát, de kötelezővé nem teszik. Egyúttal felhívták a figyelmet, hogy véradás miatt a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás.

Kifejtették továbbá, hogy a véradók és a véradásban dolgozók egészségének védelme érdekében szigorú megelőző intézkedéseket vezettek be. A véradásra jelentkezőket a Nemzeti Népegészségügyi Központ által javasoltnál szigorúbb szabályok szerint előválogatják, a véradó a legkisebb gyanú esetén a vérgyűjtési helyiségbe sem léphet be.

Nem adhat vért, aki 30 napon belül külföldön járt, vagy beteg volt, illetve valószínűsítetten vagy igazoltan koronavírussal fertőzött személlyel került szoros kapcsolatba.

A lehető legkisebb mértékűre csökkentették a személyes kontaktust, korlátozták a véradás helyszínén tartózkodók számát. A véradók között be kell tartani a legalább 1,5 méteres távolságot. Kötelező a véradók szabályos kézfertőtlenítése, a munkaterület gyakori szellőztetése. A korábban meglévőkön kívül további fertőtlenítési lépéseket is beiktattak.

A tájékoztató leszögezi, a járványügyi helyzetet továbbra is napi szinten elemzik, és ha indokolt, akkor elrendelik a maszkok kötelező használatát. Ugyancsak mérlegelik és indokolt esetben a véradásra jelentkező véradók számára is biztosítjuk a sebészi maszkot.

Fotó: OVSZ

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére