Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros emberei 5 pontban felvázolták, hogy miként kéne megbuktatni Orbánt

888.hu

2017.05.04. 08:58

A nagy reményû André Goodfriend bomlasztó tevékenységét sírja vissza a Washington Post hasábjain az a két szerzõ, aki Orbán megbuktatásának forgatókönyvét vázolta fel.

Dalibor Rohac és Hajba Máté egy ötpontos cikkben arról értekezik, hogy miként kellene Amerikának beavatkoznia Magyarországon. A papíron liberális szellemiséget képviselő publicistákban fel sem merül a nemzeti szuverenitás és a más államok belügyeibe való be nem avatkozás kérdése.

A The Washington Post cikkében 5 pontos forgatókönyvet vázolnak fel:

  • Nagy szakértelemmel rendelkező diplomatát kell kinevezni (Goodfriend-effektus), Colleen Bell csak szappanoperákhoz ért, a külpolitikához kevésbé. 
  • Trumpnak nem szabad fogadnia Orbánt, így hiteltelenítve őt a nemzetközi és a hazai közvélemény előtt.
  • A magyar-amerikai közös hadgyakorlatokat fel kell függeszteni.
  • A Soros-egyetem ellen hozott intézkedések miatt az amerikai kormánynak meg kell vonnia a vízumot a magyar kormány tagjaitól. (Itt ismét előkerül Vida Ildikó és Goodfriend esete.)
  • A Fideszt ki kell zárni a Néppártból és be kell fagyasztani az uniós kifizetéseket.

A cikkben még értekeznek a demokráciáról, a demokráciaexportról és az USA felsőbbrendűségéről. 

Az Orbán-buktató forgatókönyv szerint, ha a fentiek mind teljesülnek, akkor "a nép" majd meg fogja buktatni a kormányt. A szerzők fejében fel sem merült az az elemi gondolat, hogy egy független szuverén államnak joga van a saját törvénykezéséhez, saját állampolgárainak a védelméhez.

Beszéljünk kicsit a független és objektív szerzőkről

Az Orbán-buktató forgatókönyv egyik szerzője Hajba Máté, aki a Szabad Piac Intézet igazgatója és a Polgári Platform alelnöke. Érdeklődési területe az állam és az egyén viszonya, amivel kapcsolatban libertáriánus nézeteket képvisel. A nemzetközi médiában – többek között az izraeli Haaretzben – leginkább a "Magyarországon egyre növekedő intoleranciáról" értekezik. Szoros kapcsolatban áll Somogyi Zoltán üzletemberrel, a Political Capital Intézet alapítójával, aki a Gyurcsány-kormány idején busás állami támogatásokat zsebelt be. Arról, hogy ki pénzeli ezeket az arcokat, itt írtunk bővebben.

A cikk másik szerzője, Dalibor Rohac – Krekó Péter barátja –, aki a fent már említett Political Capital egyik kutatója. Rohac pedig LinkedIn-profilja szerint az American Enterprise Institute-nál dolgozik. Ez egy amerikai think tank, mely az USA politikai érdekeit próbálja meg tudományosan is alátámasztani.

Méghogy forgatókönyvek nem léteznek!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére