Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros és Sargentini továbbra is Magyarország elítéléséért lobbizik Brüsszelben

Zelenka Dóra

2019.01.11. 10:05

Soros György továbbra is aktívan részt vesz az EU politikájában, a brüsszeli Zöldek révén pedig újra Magyarországról fognak vitázni az EP-ben.

Döntött a Brüsszelben házbizottságként működő Elnökök Konferenciája:

január 30-án ismét napirendre kerül a magyarországi helyzet az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Nem meglepő, hogy az újabb vitát Judith Sargentini pártja kezdeményezte. A bevándorláspárti frakció szerint egyebek mellett a mostani kormányellenes tüntetések, a munka törvénykövének módosítása, valamint a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt indokolt egy újabb vita. 

Sargentini szerint napról napra romlik a helyzet Magyarországon, haldoklik a demokrácia.

Meg kell tennünk mindent, amit csak lehet, hogy segítsünk újra életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben” 

– mondta a zöldpárti képviselő, aki egyébként részt vett a kedd délutáni, brüsszeli kormányellenes "tüntetésen". A demonstráción Sargentini mellett többek között Ujhelyi István, Jávor Benedek és Molnár Csaba is felszólalt, mindettől függetlenül viszont az esemény – nem meglepő módon – érdektelenségbe fulladt, nagyjából százan vettek rajta részt.

Ezzel kapcsolatban Gál Kinga és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselők azt nyilatkozták:

Kibújt a szög a zsákból, a folyton objektivitását hangsúlyozó holland jelentéstevő valójában a bevándorláspárti ellenzéket akarja helyzetbe hozni egy demokratikusan megválasztott kormánnyal szemben."

Mindeközben Soros György külföldi információk szerint az eddig ismertnél szélesebb körben lobbizik Brüsszelben. A milliárdos rendszeresen egyeztet Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság holland első alelnökével. A testület ezzel kapcsolatban csupán annyit mondott a Magyar Hírlapnak: "aktuális ügyeket vitatnak meg".

Egy finn portál szerint Soros többször is egyeztetett Jyrki Katainen finn, illetve Vera Jourová cseh biztossal is. A lap felidézte, Soros lobbiszervezetének munkatársai saját bevallásuk szerint szinte heti rendszerességgel találkoznak az Európai Bizottság tagjaival vagy munkatársaival.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére