Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Soros kéretlenül lejött közénk a plakátokról Davosban"

Forisek Ádám

2018.01.27. 21:30

A davosi fórumon tett megjegyzései beszédesen alátámasztják a magyar kormány Sorossal kapcsolatos kritikáit Galló Béla politológus szerint.

A politológus a Híradónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Soros György Davosban tett legújabb kijelentései ismét azt látszanak alátámasztani: a milliárdos befektető valóban mindent megtesz azért, hogy befolyásolja a választásokat Magyarországon. A kormánypárt szerint Soros szavai arra utalnak, hogy az üzletember valóban igen aktívan szállt be a magyar országgyűlési választást megelőző kampányba.

Orbán Viktor kormányfő pénteken reagált Soros kijelentéseire. Véleménye szerint ilyen durva támadásokat ritkán szoktak indítani, s mint mondta, ez egy „kampánynyitó” volt Soros György részéről.

Soros úr jó spekuláns, de rossz "politikus". Az idézőjel itt nem csupán azt jelzi, hogy jogosítványok nélkül, a pénze "jogán" politizál, hanem azt is, hogy tartalmilag igencsak rosszul”

– fejtette ki Galló Béla.

A politológus szerint Soros egyes kijelentéseivel, és kiváltképp a Davosban elhangzott mondataival beszédesen támasztja alá a magyar kormány vele kapcsolatos kritikai álláspontját.

[Soros] ország-világ előtt demonstrálja, hogy tevőlegesen beleártja magát Magyarország ügyeibe, sérti szuverenitását. Képletesen szólva: kéretlenül lejött közénk a plakátról, és ezzel maga igazolta azt.”

A szakértő arra a kérdésre, hogy vajon miért éppen Davosban kerített sort Soros kijelentései megtételére, azt válaszolta: Davosban a világ nagy problémáiról szokás véleményt cserélni, vagyis Orbán Viktor akár megtiszteltetésnek is vehetné, hogy ezek sorába tartozik.

De úgy gondolom, ez csupán Soros úr – a helyszínen is nyilván sokakat megmosolyogtató – véleménye.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére