Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Soros terve a keresztény Európával szembeni állásfoglalás"

888.hu

2018.06.10. 16:35

Soros Györgytõl ismét tanácsot kapott az Európai Unió. Mint ismert, a milliárdos spekuláns idõrõl idõre liberális lapokban közli véleménycikkeit, amelyekben többnyire az általa kijelölt irányt szeretné bemutatni. Június elején számos lapban megjelent Soros beszéde, amelyet az Európai Tanács által szervezett egyik eseményen mondott el. Az agg agitátor "ismét" megmentené Európát. A beszédet szakértõk elemezték.

Soros javaslatai között található, hogy az EU-nak érdemes lenne felvennie több tízmilliárd euró értékben hiteleket, amit aztán a migrációra lehetne költeni. Soros ezt az összeget az EU helyében Afrika támogatására, ottani beruházásokra költené – írja a hirado.hu.

A milliárdos spekuláns továbbra is amellett tört lándzsát, hogy az EU-nak be kell fogadnia a migránsokat – ám a kvótákról változott a véleménye, most épp arról beszélt, hogy a migránsokat csak oda vitetné, ahol ők akarnak élni.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szerint egyértelmű, hogy a milliárdos spekuláns továbbra is legalizálná a migrációt, terveivel pedig befolyásolná az Európai Unió politikáját, és beavatkozna a kelet-európai államok életébe is.

Úgy véli, más nyelvezettel, más köntösbe csomagolva lényegében ugyanazt szeretné elérni, mint amit már a 2015-ös és 2016-os elképzelései során leírt a különböző cikkekben. Az látszik, hogy Soros továbbra is ráerőltetné a bevándorlást a kelet-európai államokra is.

A milliárdos szerint a migráció mellett a megszorítások is jelentős nehézséget okoznak az uniós gazdaságpolitikában, ahogyan a Brexit is komoly problémát jelent.

A cikkben a milliárdos újra felfedi azt is, hogy ő és az egész globális hálózata azon dolgozik, hogy meghaladják, végérvényesen meggyengítsék a nemzetállamokat, s megvalósítsák a nyílt társadalom eszméjét, amelyben már nincs szükség a nemzetállamokra – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Soros György nem sokkal azután írta meg véleménycikkét, hogy az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette: Budapestről Berlinbe költözteti irodáját. Deák Dániel az Unió 28-ban ennek kapcsán kijelentette, ez a lépés is azt jelenti, hogy az eddiginél is nagyobb nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra és a szomszédos államokra, különösen a többi visegrádi országra.

Szakértők szerint a milliárdos spekuláns újabb írása is azt bizonyítja, hogy létezik a Soros-terv, programja pedig a keresztény Európával szembeni állásfoglalás.

Soros megbuktatná Trumpot

Az agg agitátor szombaton a Washington Postnak nyilatkozott terveiről.

Trump elpusztítaná a világot"

– nyilatkozott szándékai hátteréről a milliárdos. Szavai már régi vádnak számítanak liberális körökben világszerte, ám 2016-os megválasztása óta Trump egyre csak késlekedik a világ elpusztításával. Talán olyan liberális mantra ez, mint itthon a baloldali közgazdászok által emlegetett tétel: "még két hét és összeomlik Magyarország".

A Post Zürichben "kapta el" a milliárdost egy beszélgetésre, aki épp a Human Rights Watch eseményén készült felszólalni. Soros, úgy látszik, épp harcias kedvében volt.

Minél nagyobb a veszély, minél nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy felvegyem a harcot"

– nyilatkozta. Márpedig veszély és fenyegetés akad bőven, gondoljunk csak azokra a "fasiszta" (legalábbis a liberálisok szerint) kormányokra, amelyeket a nép megválasztott nemrég Ausztriában és Olaszországban.

A milliárdos azzal kapcsolatban is panaszkodott, hogy nem szeret mostanában nyilatkozni, mivel szavait kiragadják kontextusából és eltorzítják.

Soros arról is nyilatkozott, hogy nem számított Trump megválasztására. "Úgy látszik, a saját buborékomban éltem" – tette hozzá.

A spekuláns készül a 2018-as amerikai kongresszusi választásokra is, amelyeken elmondása szerint legalább 15 millió dollárral fogja támogatni a demokrata jelölteket. Soros szerint akkor támogatná az úgynevezett "impeachment" eljárást Trump ellen – amellyel el lehetne mozdítani az elnököt –, ha a demokraták többséget szereznek a Képviselőházban, és a republikánusok is támogatják az ötletet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére