Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: a magyarok négyötöde kiáll a kormány gazdaságmentő elképzelései mellett

888.hu

2020.04.07. 10:50

A magyarok jelentős többsége nem ért egyet azzal az ellenzéki hangulatkeltéssel, hogy a kormánynak ingyenpénzt kellene osztogatnia a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági recesszió idején, helyette a kormány munkahelyvédő és -teremtő politikáját támogatják.

Az elmúlt hetekben az egyik legélesebb politikai vitát az váltotta ki, hogy a munkanélkülivé vált embereket, illetve a tevékenységüket szüneteltetni kényszerülő vállalkozásokat

hogyan kellene támogatni: segélyezéssel vagy munkahelyvédelemmel, munkahelyteremtéssel.

A Századvég közvélemény-kutatásnak eredményei szerint

a magyar emberek jelentős többsége, 80 százaléka úgy gondolja, hogy a kormánynak meg kell védenie a munkahelyeket,

és munkát kell adnia azoknak, akik elvesztették állásukat. Csupán

a megkérdezettek 18 százaléka gondolja úgy, hogy a segélyek és készpénztámogatások növelése jelentene ebben a helyzetben megoldást.

Az, hogy a lakosság négyötöde a munkahelyek védelme mellett foglal állást, világosan megmutatja, hogy a magyar emberek tisztában vannak a kialakult helyzet súlyosságával és annak természetével, és olyan megoldásokban érdekeltek, amelyek hosszú távon biztosítják a családok jólétét és gyarapodását – fogalmaz a Századvég elemzése.

Az is kiderül, hogy

a közvélemény nem ült fel a felelőtlen ellenzéki hangulatkeltésnek és az ingyenpénz bűvöletének.

Az elmúlt 40-50 évben a magyar emberek megtanulták: a pénz, amiért nem dolgoztak meg, végül többe kerül, mint az, amelyiket tisztességes munkával keresnek meg.

A kutatás eredménye azt mutatja, hogy

az emberek támogatják a kormány 2010-ben megkezdett gazdaságpolitikáját,

amelynek célkeresztjében a munkahelyteremtés és az ország gazdasági mozgásterének bővítése áll. Minden válság egyben lehetőséget is teremt.

A mostani válság arra teremt lehetőséget, hogy a kormány a rendelkezésére álló eszközöket a leggyorsabban azokra a helyekre és ügyekre (innováció, digitalizáció, klímabarát megoldások) tudja összpontosítani, ami egy korszerű, 21. századi, az emberek érdekeit és jóllétét szolgáló gazdasági rendszer felépítését szolgálja. Az emberek a kormánytól azt várják el, hogy úgy tegyen meg minden tőle telhetőt a munkahelyek megvédése, illetve a munka nélkül maradt emberek mielőbbi munkába állítása érdekében, hogy az közben ne veszélyeztesse az elmúlt években elért komoly gazdasági eredményeket.

Az ingyenpénz osztogatása a kemény munkával elért eredmények elvesztéséhez, eladósodáshoz és kilátástalansághoz vezetne. A magyar emberek szerint ez az út nem járható!

– fogalmaz a Századvég közleménye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére