Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a kormány támogatja az európai futball jelenlegi nyílt és érdemalapú versenyrendszerét

888.hu / MTI

2022.06.14. 14:34

A kormány támogatja a futball nyílt és érdemalapú versenyrendszerének megőrzését, ezért Magyarország beavatkozó félként állást foglal az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) oldalán a Szuperliga-kezdeményezéssel szemben az Európai Bíróságon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Genfben.

 

A tárcavezető Aleksander Ceferinnel, az UEFA elnökével egyeztetett, és ezt követően kijelentette, hogy „a futball sava-borsát az adja nemzetközi szinten is, hogy a klubok költségvetésétől, a játékoskeretek minőségétől függetlenül adódhatnak meglepetések”.

 

Ezt a varázst ölte volna meg az a kezdeményezés, amelyet néhány európai topklub Szuperliga néven indított. Egy zárt versenyrendszert hoztak volna létre, amelybe érdem alapján nem lehetett volna bekerülni, csak a pénzügyi mutatók alapján.”

– tette hozzá.

Emlékeztetett rá, hogy az UEFA fellépett ezzel szemben, így próbálva megőrizni „a jelenlegi európai versenyrendszert, amely lehetőséget biztosít a kisebb országok csapatainak is arra, hogy akár a legnagyobbakkal, a legjobbakkal is összemérjék időről-időre az erejüket”.

 

Majd hozzátette, hogy az ügyben eljárás indult az Európai Bíróság előtt, s a tárgyalásra július 10. és 12. között fog sor kerülni.
Szijjártó Péter közölte: ezen a kormány képviselője is jelen lesz, ugyanis hazánk beavatkozó félként állást foglalt ebben a perben az UEFA oldalán, és szóban is ki fogja fejteni a magyar álláspontot.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a keddi genfi találkozón átadta Ceferinnek a kormány érvelését tartalmazó dokumentációt.

A miniszter végül hangsúlyozta, hogy a magyar nemzet futballnemzet és futballszerető nemzet.
„Jó érzés, hogy az elmúlt időszakban már a nemzeti válogatott eredményei is visszaigazolják azt a sok-sok befektetést, beruházást és közös munkát, amelyet a magyar futball fejlesztése érdekében a szakemberek az elmúlt években elvégeztek.” – húzta alá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére