Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: A visegrádi országoknak fontos a Japánnal való együttműködés

888.hu

2021.05.07. 18:30

A Japánnal való együttműködés hozzájárulhat a közép-európai térség járvány utáni gazdasági fellendüléséhez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A visegrádi országoknak egyértelműen az az érdekük, hogy Japán még szélesebb körben kerüljön bevonásra a V4-es gazdasági együttműködésbe, a közép-európai infrastrukturális fejlesztésekbe – hangsúlyozta Szijjártó Péter a V4 és Japán külügyminisztereinek találkozóján –, az ilyen együttműködés hozzá fog járulni a gazdaság járvány utáni újraindulásához.

Régóta mondjuk, hogy Közép-Európa az európai növekedés motorjává vált,

az észszerű politikai stratégiák nyomán az európai kontinens legvonzóbb beruházási térségét sikerült létrehozni” – mondta a miniszter, majd hozzátette: ma „ez több ezer kilométer távolságból is látszik, a G7-es csoport országai is látják mindezt”.

A koronavírus okozta nehézségekre kitérve Szijjártó Péter azt mondta: „Már látszik a fény az alagút végén, a térségnek jó esélye van arra, hogy az újrainduló Európai Uniónak (EU) is motorja legyen. Erre fog koncentrálni a V4 júliusban kezdődő magyar soros elnöksége.”

Kijelentette: a V4 és Japán között „voltak is, lesznek is közös nyugat-balkáni projektek, fejlesztések az egészségügy és az oktatás területén is”.

A magyar–japán gazdasági együttműködésre kitérve Szijjártó felidézte:

Magyarországon már 180 japán cég működik, melyek több mint 40 ezer embernek adnak munkát,

a japán vállalatok már a nyolcadik legnagyobb beruházói közösséget alkotják itt.

Végezetül a magyar külügyminiszter beszélt a Japánban rendezendő nyári olimpiai játékokról: a magyar olimpiai csapat kialakulása folyamatban van, remélhetőleg 150-160 magyar sportoló tudja megszerezni a kvalifikációt. Egészségükről az oltással természetesen gondoskodik a kormány, és az öt évvel ezelőtt rendezett olimpiához hasonlóan a helyszínen is biztosítani fogja a szükséges külügyi hátteret.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére