Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: egyetlenegy migránst sem engedtünk be, és egyetlenegyet sem fogunk beengedni

Nagy Gábor

2018.01.21. 11:28

Interjút adott a külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak.

Szijjártó Péter külügyi tárcavezető a lapnak elmondta: a magyar kormány minden nemzetközi megállapodást betart.

Ilyen megállapodás a schengeni külső határok védelme, és ilyen a Genfi Egyezmény is.

"Azok, akik oltalmazotti státuszt kaptak, a törvényeket betartva beadták a kérelmüket, amit a magyar hatóságok a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően elbírálták, és aki valóban rászorult, oltalmazotti státuszt kapott. Ez azt jelenti, hogy addig itt maradhat, amíg a hazájában fenyegetettségnek van kitéve, de a veszély elmúlta után haza kell térnie"

- fogalmazott, azonban hozzátette: nem szabad összekeverni a dolgokat.

Az egyezményeknek semmi köze sincs a tömeges illegális bevándorláshoz,

a kettő összekeverése rendkívül hazug, tisztességtelen magatartás."

Szijjártó hozzátette: a Genfi Egyezmény nem vonatkozik az illegális bevándorlásra, de a Brüsszel által erőltetett embertelen kényszerkvótához sincs köze. A Genfi Egyezmény nem írja elő, hogy terrorveszélyben kell élnünk.

Az ellenzék erőlködése kapcsán megjegyezte: ha bárki bármikor megkérdezte volna az illetékes hatóságot, hogy hány valódi menekültet fogadott be az ország, megtudhatta volna, hány embert vett oltalomba hazánk.

Magyarország álláspontja világos:

Mi egyetlenegy migránst sem engedtünk be, és egyetlenegyet sem fogunk beengedni, mert Magyarországra illegális migráns nem jöhet be. Pont. Ezért építettünk kerítést, ezért költöttünk egymilliárd eurót határvédelemre, és ezért ellenezzük a kvótát"

- mondta a miniszter.

A lap arról is kérdezte a Szijjártót, hogy mi várható Orbán Viktor közelgő ausztriai útján.

Szerinte a mostani jobboldali osztrák kormány bevándorlási politikája lényegesen közelebb áll a magyar kormányéhoz, mint az előző, szociáldemokrata kancellároké.

"Persze más helyzetben vannak az országaink, nyilván nem minden kérdésben értünk teljesen egyet, de ez normális. Az illegális bevándorlással kapcsolatban az osztrák néppárti-szabadságpárti álláspont és a közép-európai nézetek közel esnek egymáshoz. Nagy lehetőségünk van arra, hogy most politikailag jobb legyen a kapcsolatunk Ausztriával"

- fogalmazott a tárcavezető.

Az interjú végén Szijjártó kitért a magyar-amerikai kapcsolatokra is. Elmondta, hogy 2010 óta most először érzi azt, hogy valóban újjáépülhetnek a két ország közötti kapcsolatok. Főleg a politikai, mert a védelmi és a gazdasági kapcsolatok korábban is működtek - tette hozzá a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére