Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: felértékelõdik Magyarország és Ciprus együttmûködésének jelentõsége

Nagy Gábor

2018.10.18. 10:18

Felértékelõdik Magyarország és Ciprus együttmûködésének jelentõsége, mivel az Európai Unió jövõjérõl szóló viták egyre intenzívebbé válásával fontosabb lesz azoknak az országoknak az együttmûködése, amelyek ragaszkodnak a nemzeti identitásukhoz, a történelmi hagyományaikhoz és a keresztény kulturális örökségükhöz - mondta csütörtökön az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután szerda késõ este Nicosiában tárgyalt Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi külügyminiszterrel.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország és Ciprus is ilyen ország, ezért az EU jövőjéről szóló vitákban a legtöbb kérdésben közös és egybevágó álláspontot képviselnek. Abban hisznek, hogy Európa és az EU akkor lehet erős, ha erős országok és erős tagállamok alkotják – tette hozzá.

A két külügyminiszter tárgyalásain szó volt a kisebbségi jogok védelmének fontosságáról Európában, egyetértettek abban, hogy ez nemzetközi jogi kérdés, amelynek a tiszteletben tartása mindenkinek a kötelessége – jelezte.

Szijjártó Péter szerint Ciprus fontos szerepet játszat a jövőben Közép-Európa energiabiztonságának megteremtésében is, mert a sziget körüli gázmezőkön rendkívül gazdag gázvagyonra leltek. Szijjártó Péter energetikai együttműködési szerződés megkötéséről állapodott meg ciprusi kollégájával, és bejelentette: Magyarország úgy döntött, hogy még az idén konzuli képviseletet nyit Nicosiában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére