Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: két szinten zajlanak a tárgyalások a külföldi egyetemekkel

888.hu

2017.05.22. 19:28

Két, kormányzati, valamint szakértõi munkacsoporti szinten zajlanak a tárgyalások a Magyarországon mûködõ, Európai Unión kívüli külföldi egyetemekkel - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak hétfõn Budapesten.

Három ország megértette az egyeztetés menetét, az Egyesült Államok nagykövetsége még nem adott választ.

Szijjártó Péter elmondta, hogy mind a négy érintett országnak világossá tették az egyeztetés menetét, amelyet három ország megértett, egy negyedik ország budapesti nagykövetsége nem akarja megérteni vagy politikai okokból nem adott választ. De nem kaptak választ az Egyesült Államoktól arra a kérdésre sem, hogy kivel kellene tárgyalni.

Kínának átadták a megállapodástervezetet, és Thaiföld, valamint Malajzia esetében is hamar megszülethet a kormányközi megegyezés – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar kormány azt várja az Egyesült Államok kormányától, hogy kijelölje a tárgyalót – közölte. Elmondása szerint az nem hiteles hivatkozás, hogy nem tárgyalnak kormányzati szinten, mivel a tárca levéltári adatai alapján az amerikai és a magyar kormány három oktatási megállapodást is kötött az elmúlt évtizedekben. A három érintett amerikai egyetem közül kettőnél megvan a szándék a megállapodásra – tette hozzá Szijjártó Péter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére