Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyarország a legversenyképesebb beruházási környezet Európában

Bokor Gábor

2018.03.09. 17:28

A külgazdasági és külügyminiszter pénteken Debrecenben elmondta, hogy jelenleg Európában a legversenyképesebb beruházási környezet nem más, mint Magyarország.

Szijjártó Péter pénteken tette le az NI Hungary Kft. új épületének alapkövét. Az esemény után kifejtette, hogy ma Magyarországon vannak Európa legalacsonyabb adói, az egyetlen egyjegyű társasági adó, a legalacsonyabb egykulcsos személyi jövedelemadó, a gazdasági fejlődés üteme pedig tartósan 4 százalék feletti, miközben a munkanélküliség 3,8 százalék.

Öldöklő a verseny, amely ma már a nagy nemzetközi vállalatok beruházásaiért folyik. Modern kori ipari forradalom zajlik. Ebben az új típusú versenyben szinte nap mint nap érvelni kell azért, hogy a beruházásokat Magyarországra hozzák. Magyarország megállta a helyét a versenyben"

  – mondta Szijjártó Péter, majd üdvözölte az NI új beruházását, amellyel 210 munkahelyet hoznak létre döntően diplomás, két nyelven beszélő munkavállalóknak.

Az új elektronikai gyártóüzem és szolgáltató központ 5,44 milliárd forintos beruházásához 2,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány.

Szijjártó Péter elmondta, hogy 1700 amerikai cég működik hazánkban, s több mint 100 ezer embernek adnak munkát.

Az elmúlt években Debrecen és a szaktárca befektetési szervezete együttműködésének eredményeként 24 beruházást vittek Debrecenbe 140 milliárd forint értékben, amivel 3791 új munkahelyet hoztak létre"

– sorolta a külügyminiszter.

Az alapkőletételen részt vett Kósa Lajos is, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki szerint a magyar gazdaságban alapvető szerkezetváltás következik be.

Amikor 2001-ben az NI Hungary Kft. megkezdte a működését Debrecenben, átalakították, befektetőbaráttá tették a helyi adórendszert, amit akkor az Alkotmánybíróság előtt is meg kellett védeni"

– mondta Kósa Lajos, aki méltatta a gazdasági expanziót előtérbe helyező magyar külpolitikát, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Magyarország 2030-ra eléri az Európai Unió fejlettségi átlagának 70 százalékát, 2050-re pedig az uniós átlagot.

Az új épület 250 munkavállaló számára biztosít majd kiemelkedő színvonalú munkahelyet és várhatóan 2019 végén adják át. A 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely betöltése is előrehaladott fázisban van, ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően 180 új munkavállalót már felvettek az NI Hungary Kft.-hez.

A munkavállalók mérnöki és informatikai kutatás-fejlesztési és más emberi erőforrás, értékesítési és szolgáltatási területen lévő, magas hozzáadott értékű pozíciókban dolgoznak majd, majdnem 95 százalékuk felsőfokú végzettséggel, illetve angol és más idegen nyelv ismeretével rendelkezik. A texasi vállalat 1500 embert foglalkoztat Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére