Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: meg kell védeni a külsõ határokat

Bokor Gábor

2017.10.08. 09:28

A külügyminiszter szerint csak így maradhat életben a schengeni övezet.

Szijjártó Péter az MTI-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a külső határok védelme nemcsak biztonsági, hanem gazdasági kérdés is.

Az áruk kiszámítható fuvarozása miatt az unióban keveset kell költeni a raktározásra, ami növeli az EU versenyképességét a világban"

– fogalmazott a tárcavezető, majd rámutatott arra, hogy jelenleg a migrációs válságról szóló viták zajlanak az Európai Unióban.

Szijjártó Péter szerint a magyar kormány álláspontja a kezdetektől egyértelmű és változatlan, a külső határokat meg kell védeni.

Ebben a vitában fontos szövetséges Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki világossá tette, a külső határok védelme kell, hogy a legfontosabb szempont legyen a migrációs válság kezelésében"

– mondta a miniszter, aki szerint Ausztria Magyarországnak és a nyugat-balkáni országoknak is támogatást nyújtott a határvédelemben.

Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország szempontjából nagyon fontos az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője.

Minél több olyan politikus kerül döntési helyzetbe, mint Sebastian Kurz, annál nagyobb eséllyel valósul meg a külső határok hatékony védelme"

– szögezte le a külügyi tárca vezetője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére