Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: Támogatjuk az Ukrajna uniós tagjelölti státuszáról szóló kérelmet

888.hu

2022.03.01. 11:37

Magyarország támogatja annak a nyolc uniós tagországnak a javaslatát, akik azt kezdeményezték, hogy Ukrajnával minél előbb kezdjen tárgyalásokat az Európai Unió a tagjelölti státuszról – jelentette be kedden Szijjártó Péter.

 

A magyar emberek ezt a háborút nem akarták, és békét akarnak, és mi mindent megteszünk annak érekében, hogy béke legyen”

mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter bízik benne, hogy folytatódnak és eredményesek lesznek az orosz-ukrán tárgyalások.

 

Mindent megteszünk, hogy ne sodródjunk bele ebbe a háborúba.”

„Kiállunk Ukrajna területi szuverenitása mellett, és a magyar történelem legnagyobb humanitárius segítségét készítjük elő” – mondta a miniszter, majd hozzátette: Minden olyan ügyet támogatunk, amelyek hozzájárulnak a békéhez.

 

Az unió 8 tagországának az elnökei azt kezdeményezték, hogy Ukrajna európai integrációja gyorsuljon fel, és tagjelölti státuszt kapjon az ország”

– ismertette a miniszter.

 

Magyarország támogatja ezt a kezdeményezést, hogy vegyék napirendre ennek a nyolc országnak a javaslatát.

Azt várjuk el Brüsszeltől, hogy kezelje kellő komolysággal ezt a javaslatot, a magyar emberek a békében érdekeltek, ezért minden olyat megadunk Ukrajnának, ami segíti a békét”

– zárta Szijjártó.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére