Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: sokat küzdöttünk azért, hogy a közös jövőnkről szóló döntésekben minden magyar részt vehessen lakóhelytől függetlenül

888.hu

2022.03.18. 22:00

Sorsdöntő választás következik áprilisban, amelyen ezúttal nem egyszerűen társadalmi vagy gazdasági jövőképekről, hanem a béke és a biztonság vagy a háborúskodás kérdéséről kell dönteni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Máriapócson.

 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Nemzeti Összetartozás Emlékhely avatásán vett részt, amelyet követően sor került a Máriapócs és Csíkszereda közötti testvérvárosi megállapodás ünnepélyes aláírására is.

Beszédében szavazásra buzdított minden erdélyi magyart, mondván,

 

hogy a hazai baloldal háborúba akarja sodorni Magyarországot, ezt pedig meg kell akadályozni.

 

Hangsúlyozta, hogy a jobboldal sokat küzdött azért, hogy a közös jövőről szóló döntésekben minden magyar részt vehessen lakóhelytől függetlenül, hogy „hazánknak az egész nemzet szabhasson irányt”.

 

Ez számunkra természetes volt, mégis küzdenünk kellett érte, mivel a baloldal ki akarta zárni a határon túl élő magyarok közösségét a közös döntéseinkből”

– fogalmazott.

 

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy az elmúlt napokban megkezdték a több mint 300 ezer szavazási levélcsomag postázását Erdélyben.

„Emellett holnaptól három romániai képviseleten, Bukarestben, Csíkszeredában és Kolozsváron is április 2-áig minden nap reggel 6 és este 10 óra között várjuk azokat a magyarokat, akik szeretnék leadni a szavazataikat, valamint április 3-án este 7 óráig lesz erre lehetőség” – tette hozzá a miniszter.

 

Sorsdöntő választás előtt áll az ország és a nemzet”

– emelte ki a tárcavezető.

 

Kelemen Hunor, Románia miniszterelnök-helyettese beszédében a fizikai országhatárokon túlnyúló összetartozás erősítésének fontosságát hangsúlyozta, valamint hozzátette, a nemzetet csak akkor lehet összefogni, ha a maga helyén mindenki tiszta lelkiismerettel elvégzi a munkáját.

Kiemelte: az elmúlt tizenkét évben paradigmaváltás történt a magyar nemzetpolitikában, és sok olyan döntés született, amely erősítette ezt az összetartozást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére