Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíriában halálbüntetést kapna a Budapesten elfogott terrorista

Sümeghi Lóránt

2019.09.04. 08:17

Több okból kifolyólag vélhetően gyorsan lefolytatja F. Hassan eljárását a bíróság, akire tegnap a Fővárosi Nyomozó Ügyészség életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Fővárosi Törvényszéknél.

Korábban megírtuk, a Budapesten elfogott, több gyilkosságban is érintett terrorista miután csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez, a 2015. évre a szervezet egy kisebb fegyveres csoportjának parancsnoka lett. A vádlott a terrorszervezet céljaival azonosult, melynek része volt a Szíriai Arab Köztársaság területén az alkotmányos, társadalmi és gazdasági rend megváltoztatása, és az elfoglalt területeken az Iszlám Állam hatalmának kiépítése, majd fenntartása.

Életfogytiglant kértek az itthon elfogott, több gyilkosságban érintett terroristára

A vádirat lényege szerint F. Hassan – miután csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez – a 2015. évre a szervezet egy kisebb fegyveres csoportjának parancsnoka lett. A vádlott a terrorszervezet céljaival azonosult, melynek része volt a Szíriai Arab Köztársaság területén az alkotmányos, társadalmi és gazdasági rend megváltoztatása, és az elfoglalt területeken az Iszlám Állam hatalmának kiépítése, [...]

Ennek a törekvésnek része volt az is, hogy az Iszlám Állam az uralma alatt álló területek lakosságát kivégzésekkel, kínzásokkal módszeresen megfélemlíti, a szervezethez nem csatlakozó, a bevezetett törvényeik szerint az „iszlám ellenségeinek” tekinthető személyeket, közösségeket elrettentő módszerekkel megbünteti vagy megsemmisíti.

Mindezek fényében Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden közölte az MTI-vel, hogy terrorizmus és emberiesség elleni bűntett miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség F. Hassan ellen, aki a vádirat szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet tagjaként több embert megölt 2015 májusában Homszban.

Ifj. Balsai István ügyvéd az M1-en azt mondta: a nyilvános tárgyaláson fog kiderülni, hogy milyen bizonyítékok vannak a vádhatóság kezében, mert azok nem nyilvánosak. Annyit tudni az ügyészség közléséből, hogy 2200 oldal a nyomozati irat. Mint mondta, azért Magyarországon folytatják le Haszan F. eljárását, mert itt fogták el, és eddig egy ország sem kérte a kiadatását. Szíriában az ilyen jellegű bűncselekmény halálbüntetést vonna maga után – jegyezte meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére