Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlávik János: Stabilizálódnak a számok

888

2021.02.04. 10:01

Már jó néhány napja stabilizálódnak a koronavírus-járvány magyarországi esetszámai, de több európai országban ezek a számok emelkednek – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben nem lehet mást tenni, mint fenntartani a korlátozásokat, hiszen a napi ezer körüli esetszám és a napi száz körüli halálozás „nem engedi meg”, hogy komolyabb lazítások legyenek.

Elmondta azt is: elképzelhető, hogy újabb és újabb koronavírus-mutációk jelennek meg, s az is, hogy a jövőbeni oltásokkal „utánuk kell mennünk”, magyarán változtatni kell az oltóanyagok összetételén. Hozzátette, a védőoltások egyelőre a mutáns vírusok ellen is hatásosak, csak nem olyan mértékben, tehát mindenképpen megakadályozzák a fertőzés súlyossá válását.

A főorvos szerint Magyarországon még nem „dominánsak” a mutációk, így a most használt vakcinák teljes hatékonysággal védenek. Szlávik János jó hírnek nevezte, hogy az orosz vakcináról végre tudományos szaklapokban is megjelentek információk, és bízik abban, hogy hamarosan a kínai oltóanyagról is így közölnek adatokat. Hangsúlyozta, fel kell gyorsítani az oltások ütemét, be kell oltani az időseket és a betegeket, mert ők vannak a legnagyobb veszélyben.

„Merem remélni, hogy a közeljövőben Magyarországra is tömegesen érkezik oltás, és most már mi is megkezdhetjük a tömeges oltást” – mondta Szlávik János.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére