Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlávik: Mintegy öt évvel csökkent a kórházba kerülők átlagéletkora

888.hu, MTI

2021.03.17. 11:00

Súlyosabb megbetegedést okoz a koronavírus brit mutációja, és körülbelül öt évvel csökkent a kórházba kerülők átlagéletkora – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerda reggel az M1-en.

 

Szlávik János elmondta, hogy a brit mutáns veszélyesebb variáns, ezért kap nagy szerepet a védekezés. Az elkövetkező néhány hétben mindenkinek nagyon kellene vigyáznia magára – emelte ki.
A szakemberek megállapították, hogy a brit mutánsnál erőteljesebb a láz és a köhögés, a fejfájás és az ízületi fájdalom. Ez az infektológus szerint azt jelenti, hogy a mutánsoknál változik a „klinikai kép”, ráadásul a brit variáns esetében a halálozás aránya is nőtt.

Kitért arra: a beoltottakat és a betegségből kigyógyultakat együtt kell vizsgálni ahhoz, hogy megállapítsák a kórral szemben immunisak csoportját. A fertőzésen átesettek hivatalos számát körülbelül hat-hétszeres szorzóval kell vizsgálni, hiszen ennyien lehetnek, akik nem is tudják, hogy korábban elkapták a betegséget.

Azonban a koronavírusra jellemző, hogy újra lehet fertőződni, tehát nem tudjuk pontosan, mit jelent, ha valaki átesett rajta, hogy az mennyi ideig véd, melyek azok a mutatók, amelyek bizonyítják, hogy ők védettek vagy nem védettek a fertőzéssel szemben”

– hangsúlyozta Szlávik János.
Hozzátette: bár a járvány folyamatos, dinamikus mozgásban van, már nem az a kérdés, hogy „mi fogunk győzni”, csak az, hogy mikor.
Kérdésre elmondta, az AstraZeneca oltóanyagának alkalmazását több országban is felfüggesztették, hogy megvizsgálják, van-e súlyos mellékhatása, okoz-e vérrögképződést. Magyarországon egyelőre nem volt olyan adat, amely ezt alátámasztotta volna – fűzte hozzá.

Szlávik János felhívta a figyelmet arra, hogy a védelmi intézkedéseket az oltás beadása után is be kell tartani, hiszen néhány százalékos eséllyel előfordulhat, hogy a beoltott ember is megfertőződik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére