Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szmogriadó Budapesten

888.hu

2017.01.02. 08:28

Tarlós István fõpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten - közölte Szûcs Somlyó Mária, a Fõpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfõn hajnalban.

A közlemény szerint a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent gyermekekre, idősekre, krónikus betegekre.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat honlapján is közzétett hatósági határozatban az önkéntesen betartandó, megelőző intézkedések közül kiemelték, hogy elsősorban a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

Három magyar városban már veszélyes a levegővétel is 

A szálló por magas koncentrációja miatt három településen veszélyes, hat további településen – köztük Budapesten – egészségtelen a levegő – írja az Országos Közegészségügyi Központ

A szálló por magas koncentrációja miatt Nyíregyházát, Kazincbarcikát és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegő minőséget jelző piros színnel. 

Budapest, Esztergom, Eger, Debrecen, Miskolc és Oszlár levegőjét egészségtelennek minősítették. Emellett további nyolc települést a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelölték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére