Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Talán a melegedő időjárás segíthet a járvány elleni harcban. Talán!

888.hu

2020.03.09. 19:01

Biztosat nem tudnak mondani a szakemberek arról, hogy a jó idő közeledtével visszaszorul-e a koronavírus.

Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem professzora szerint egyetlen vékony reménysugár van csupán. A kutatások ugyanis azt mutatták, hogy a kórokozó érzékeny lesz a hőmérséklet emelkedésére, hasonlóan, mint a „normális” influenzát, illetve felső légúti megbetegedést okozó vírusok. Jelenleg így csak bizakodhatunk, hogy kegyes lesz hozzánk a természet, és a meleg idő beköszöntével csökkenni fog a koronavírusos esetek száma – hangsúlyozta a szakember a Klubrádiónak.

Hangsúlyozta, amíg egy új, használható vakcina forgalomba kerül, a fejlesztés kezdetétől legalább egy, másfél év telik el, és ez igaz lehet a koronavírus ellen várható oltóanyag esetében is. Nem is a munka laboratóriumi szakasza a leghosszabb, hanem az utána következő állatkísérletek, majd a többlépcsős humántesztek, amelyeket aztán komoly engedélyeztetési eljárás követ.

A professzor szerint a legoptimistább becslések szerint is legalább egy évet kell várni a mostani, COVID-19 nevű, világszintű járványt okozó SARS-CoV-2 vírus elleni vakcinára. Így elmondható, hogy a fertőzés sajnos sokkal gyorsabban terjed, mint ahogy az oltóanyag fejlesztése halad. Attól azonban ebben az esetben nem kell tartani, hogy mire elkészül a vakcina, oly mértékben mutálódik a vírus, hogy hatástalan lesz ellene az új szer.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére