Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: az árhullám közömbös lesz liberális érvekkel szemben

888.hu

2017.03.28. 11:58

Nem lehet a végtelenségig folytatni a vitát a római-parti védmû megépítésérõl, a Fõvárosi Önkormányzat nem akar mást, mint Budapest egyetlen, árvízvédelmi szempontból védtelen Duna-szakaszát megvédeni - hangsúlyozta Tarlós István fõpolgármester kedden a Klubrádió Reggeli gyors címû mûsorában.

Tarlós István azzal kapcsolatban, hogy hétfőn civilek demonstrációt tartottak a mobilgát ellen a Városház utcában, azt mondta: az ellenkezőknek "egy nagyon szűk magja" kelti a feszültséget, és van "egy csomó megfélemlített ártatlan ember". Évek óta azzal hangolják az ott élőket és azzal "félemlítik" meg őket, hogy az a gát nem fogja őket megvédeni, és a part menti védmű megépítésével tönkreteszik a partot – tette hozzá.

Félthetik ezek az emberek a Duna-partot, de semmiképpen nem lehet azt mondani hogy szakmabeliek lennének, semmi közük egy ilyen komoly szerkezet építéséhez – jelentette ki Tarlós István, megjegyezve azt, hogy az ellenkezők "kemény magja" semmit nem tett le az asztalra szakmailag. Hozzátette azt is, hogy a Városház utcában ellentüntetőként megjelentek a támogatók is.

Tarlós István a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem összehasonlító tanulmányából idézte, hogy

semmilyen észszerű indok, semmilyen műszaki megfontolás nem szól a Nánási út-Királyok útja és a part közti területnek az árvízvédelemből való kizárása mellett. (...) A rendelkezésre álló információk alapján a parti védvonal építése javasolható a megismert műszaki paraméterek mellett".

Ezt a változatot támogatta a Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester vezette városvezetés is, ezt szavazták meg 2009 tavaszán – tette hozzá.

Tarlós István közölte, szakértők szerint a védműnek a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon történő megépítése hétmilliárd forinttal kerülne többe, mint a part menti, és hetven hektár a parton védelem nélkül maradna, a számítások szerint több mint 40 milliárd forint értékkel.

Ki vállalja ezért a felelősséget? "

– vetette fel a főpolgármester, kiemelve, hogy a parti ingatlanok "komoly része" állami, közösségi tulajdonban van.

Tarlós István elmondta, hét éve folyik a vita, tucatjával voltak lakossági fórumok a védmű terveiről.

Nincs idő arra és nincs lehetőség egy ilyen katasztrófavédelmi műtárgy esetében, hogy évtizedekig vitatkozzunk és állandóan azt hallgassuk, hogy még mindig nincs alátámasztva, nincs megfelelően kidolgozva".

Kijelentette azt is, ha a Fővárosi Közgyűlésben a többség "a másik változat" mellett dönt, akkor kénytelen lesz elfogadni, hogy

nem a szakmára hallgattunk, hanem azokra, akik (...) fakivágásokra, biológiai sokféleségre hivatkozva évről évre odázzák el ezt a munkát".

Nem tudom, ki fogja ezt az álláspontot megvédeni, ha baj lesz – jegyezte meg Tarlós István.

A főpolgármester úgy fogalmazott:

az egyeztetéseket a végtelenségig nem lehet folytatni, mert ha jön a víz, akkor átható közömbösséget tanúsít mind a (...) határozott vezetési stílussal, mind pedig a liberális felfogással szemben, és mindent el fog ott mosni".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére