Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer migráns torlódott fel a szerb-magyar határon

888.hu

2016.07.18. 13:08

A röszkei határátkelõnél tartja rendkívüli, kihelyezett ülését a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága. Több ezer migráns torlódott fel a határ szerbiai oldalán. A testület kialakult helyzetrõl a helyszínen tájékozódik.

A parlament Honvédelmi és rendészeti bizottsága hétfőn azt mérte fel, hogy az illegális migránsoknak szükségük van-e humanitárius segítségre, valamint a tagok személyesen is szerettek volna meggyőződni a magyar határ őrizetének működéséről. Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke szerint tájékozódni fognak a menekültkérelmek benyújtásának és elbírálásának törvényességéről, valamint megtekintik a tranzitzónákban működő intézményeket is. A határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat is meg fognak hallgatni.

Korábban a kormány tagjai visszautasították Soros György állításait, melyek a hatóság túlkapásairól, valamint visszaéléseiről szóltak.

A szerb-magyar határon a szigorított határellenőrzést követően megnövekedett a Szerbiába visszatoloncolt illegális migránsok száma. Az új rendszerben az elfogott határsértőket visszakísérik, és a tranzitzónákhoz irányítják. A határ szerb oldalán jelenleg 2700-3000 migráns tartózkodik. Emiatt a hétvégén Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök kijelentette, hogy a határaik védelmében bevetik a hadsereget.

Egy kétoldalú megállapodás értelmében magyar rendőrök is segíthetik Szerbia határainak védelmét. Ez főleg a szerb-macedón és a szerb-bolgár határszakaszt érinti – számolt be a múlt héten Pintér Sándor belügyminiszter.

Csütörtökön a magyar kormány tagjai az osztrák belügyi-, valamint a védelmi- és sportminiszterrel egyeztettek. A megbeszélés témája az volt, hogy Ausztria miként tud segítséget nyújtani a magyar határvédelemben. A felek megállapodtak, hogy a jövőben 20 osztrák rendőr fogja segíteni a magyarok munkáját a magyar-szerb határon.

(MagyarIdők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére