Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 35 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezik

888

2021.01.18. 15:25

Újabb 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília hozzátette, ez 61 tálcányi mennyiség, valamivel kevesebb lesz, mint amire számítottak.
Közölte: eddig 129 860 ember számára elegendő védőoltás érkezett az országba, és 123 188-an – köztük idősotthonok 10 003 lakója és dolgozója – kapták meg az oltást.

Az oltási terv megvalósításához elegendő vakcinamennyiségre van szükség, ezért fontos, hogy az európai uniós forrásokon kívül egyéb területeket is megkeressünk, és kizárólag a biztonságos, hatékony vakcinákkal oltsunk Magyarországon”

– jelentette ki.
A tiszti főorvos elmondta: a vizsgált kínai vakcina a teljes vírus elölt változatát tartalmazó vakcinák csoportjába tartozik, amelyek bevált oltóanyagok, és nem tudnak megbetegedést okozni.

Beszámolt arról, hogy a hétvégén a szociális ellátásban dolgozók tesztelésén 5920-an vettek részt, 0,7 százalékuknál, 41 embernél mutatták ki a fertőzést.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 20 ezer 191 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. A rendőrök 391 emberrel szemben azért léptek fel, mert tízezer lakosnál nagyobb települések közterületén megszegte a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet.

Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 36, üzletekben, bevásárlóközpontokban 69 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére