Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint kétharmad – 32 időközi választásból 28 helyen nyert a Fidesz által támogatott jelölt

888.hu

2022.06.27. 18:30

Az időközi önkormányzati választásokon 32-ből 28 helyen a Fidesz-KDNP jelöltje, és csak 4 helyen győzött az ellenzék jelöltje. Amíg a Fideszes jelöltek átlagosan 66,7% kaptak, a második helyezettek csak 28%-ot – olvasható az Alapjogokért Központ bejegyzésében.

 

A kormánypártok jelöltjei még Budapesten is döntő győzelmet arattak, hiszen három kormánypárti és mindösszesen egy ellenzéki képviselő nyert. Nagy Gergő, a Fidesz-KDNP jelöltje az V. kerületben, illetve a szintén kormánypárti színekben induló Gondos Judit a VIII. kerületben, míg Ripka András, a VII. kerületben nyert nagy magabiztossággal.

Egyedül a IV. kerületben tudott győzni az ellenzék, azonban a balliberális pártok által indított Vasvári László alig 7 százalékkal kapott több szavazatot, mint Drabant Fruzsina, a Fidesz és az Újpestért Egyesület közös jelöltje.

 

Budapesten ezzel 3/4-es Fidesz-győzelem valósult meg, miközben a választási részvétel két kerületben is 20 százalék alatt maradt.

 

Karácsony Gergely főpolgármester is kénytelen volt megállapítani, hogy „az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak”.

A baloldal még olyan városokban sem tudott eredményt felmutatni, mint Szeged, ahol a kormánypárti Ruzsa Roland 59 százalékkal nyert az Összefogás Szegedért jelöltjével, Komjáti Zoltán Gáborral szemben.

 

Az ellenzék jelenlegi állapotát jól tükrözi, hogy Keszthelyen még csak nem is indult ellenzéki jelölt a polgármesteri posztért.

 

Ugyan önkormányzati képviselőjelöltet állított a baloldal, azonban a fideszes jelölt, Bánhegyi Renáta nagy fölénnyel nyert vele szemben.

A most tartott időközi választások csak megerősítették az április harmadikai eredményeket, ezzel egyértelmű visszajelzést kaptak a baloldali ellenzéki pártok eddigi tevékenységükről – írja az Alapjogokért Központ, közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére