Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is csak alapos okkal lehet elhagyni a lakóhelyet

Ányos Miklós

2020.04.25. 12:46

A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma pedig emelkedő tendenciát mutat a tisztifőorvos szerint.
Már 2443-ra nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Sajnos elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivételével mind idős, krónikus beteg volt. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma

– mondta a sajtótájékoztatón dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. Kitér arra is, hogy jelenleg 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. Viszont örömhír, hogy már 458-an gyógyultan távoztak otthonukba.

Müller Cecília elmondta, óriási kincse van hazánknak, mert a hazai védőoltási rendszer egy csoda. Tizenkét fajta megbetegedéssel szemben oltják a gyerekeket. Hangsúlyozta, hogy európai immunizációs hetet ünneplünk a magunk módján, ami azért fontos, mert ilyenkor számos információra és új felfedezésre derül fény, melyekre nagyobb szükség van, mint valaha.

A védőoltás a megelőzés elsődleges eszköze. Nemcsak a beoltott személyt, hanem a környezetében élőket is védi

– fogalmazott a tisztifőorvos, aki megköszönte a vakcina kifejlesztésén dolgozók fáradtságos munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a védőoltás minél hamarabb elkészülhet.

Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, hogy május 3-át követően kizárólag fokozatosan és a szabályok betartatása mellett kerülnek majd feloldásra az intézkedések. Addig is a március 28-án hozott rendeletek vannak érvényben.

Az elmúlt 24 órában az eddigi legmagasabb számban, 1545 alkalommal hajtottak végre intézkedést a rendőrök szabályszegés miatt. Továbbá a határátkelőknél csökkenhet a forgalom a jövő héten. Kiss alezredes közölte, hétfőtől szélesebb körben tudják biztosítani az átkelést Hegyeshalomnál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére