Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trócsányi: Az EPP elment balra

MTI, 888.hu

2021.03.23. 14:30

Az elválás a néppárt és a Fidesz között szükségszerű volt, mivel az EPP a liberálisok nyomásának engedve elment balra, míg a Fidesz maradt az értékek mellett – nyilatkozta Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-képviselője az Euractivnak.

 

Mindig a sokszínűségben rejlett Európa ereje, azonban az EPP többsége elutasította, hogy ezzel éljen, hanem inkább egy egyoldalú vitát támogatott, amely készséggel engedett a baloldalnak”

– nyilatkozta Trócsányi László az Euractivnak.

Ilyen például a migráció kérdése,

ahol nem veszik figyelembe, hogy különböző országok más és más tapasztalattal rendelkeznek ebben a fajsúlyos témában.

Ezek mellett a néppárt nem ragaszkodik a hagyományos értékeihez: a politikai sokszínűségéhez és a keresztény identitásához, hanem elmozdult egy nemkívánatos irányba, és ha ezen az úton halad tovább, beolvad a baloldalba.

Az Európai Néppárt távolodik a keresztény értékeitől,

miközben baloldal és a néppárt egy része is nyomást gyakorol a hagyományos értékeket védő pártokra, ők maguk pedig behódolnak a fősodornak a jogállamiságnak nevezett elvont ideológia kedvéért.

Majd Trócsányi beszélt a Fidesz néppárton kívüli jövőjéről:

Ha az EPP nem gondolja újra európai politikai szerepvállalását, hamarosan teljesen beolvad a baloldalba. A Fidesznek azonban fel kell élesztenie a kereszténydemokrata hagyományt, és ennek megfelelően kell újraszerveznie az európai politikát.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére