Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új jogszabályokkal segítené a kormány a cukorbeteg gyerekeket

888, MTI

2020.04.01. 19:05

A kormány a koronavírus-járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat, köztük azokat, melyekben 1-es típusú diabéteszes gyermekek élnek – mondta az Emmi államtitkára Novák Katalin.

A kormány keresi a megoldásokat arra, hogyan segítsék ezeket a családokat. Példaként említette a lejáró felülvizsgálati határidők meghosszabbításának lehetőségét.

Magyarországon 3500-4000 családban nevelnek 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket, akiknek a betegsége a családtagok és a pedagógusok folyamatos odafigyelését igényli

– mondta az államtitkár.

 

A kormányzat civil szervezetekkel folytatott online egyeztetése során említette a köznevelést és a közétkeztetést, valamint a diabéteszes gyerekek sportolási lehetőségeinek biztosítását.

A cél az, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket ne érje semmilyen hátrány a köznevelési intézményekben, felkészülten fogadják őket az ország valamennyi iskolájában, óvodájában

– hangoztatta Novák Katalin.

Az államtitkár szerint – tekintettel a diabétesszel élő gyermekek speciális igényeire – szükség van a közétkeztetésre vonatkozó szabályok felülvizsgálatára, hogy őket is ki tudják szolgálni, például meghatározott időben, illetve ételadagokkal.
Kitért arra is, a Testnevelési Egyetem bevonásával edzők és testnevelési tanárok számára képzési programot indítanak, hogy a diabéteszes gyerekek számára is megfelelő sportolási lehetőséget tudjanak adni, egyebek mellett azért, hogy ne mentsék fel őket tornaórán.

Az államtitkár elmondta, abban bízik, hogy

jövőre már az új jogszabályoknak megfelelően tudják majd az 1-es típusú diabéteszes ellátását garantálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére