Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb csalódott jobbikos: "számomra tovább már nem vállalható a párt"

Horváth József György

2018.03.26. 17:00

A mártélyi Jobbik egykori elnöke a promenad.hu-n rántotta le a leplet a csicskapárt és Márki-Zay Péter közös ármánykodásáról.

A promenad.hu interjút készített Borda Anikóval, a Jobbik mártélyi szervezetének egykori elnökével. A nő a napokban tett közzé egy posztot a mártélyi Jobbik Facebook-oldalán, miszerint feloszlatták az ottani csoportot.

A csoportban a megszűnést a következőképp magyarázták:

A párt jelenlegi cselekedetei, kijelentései és tettei miatt számomra tovább nem vállalható!"

– írta a korábbi elnök.

A szervezet megszűnése után a promenad.hu megkereste az egykori elnököt, aki mindent elmesélt.

Almási István hódmezővásárhelyi polgármester halála után Kiss Attila, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselőjelöltje megkeresett, hogy elvállalnám-e a vásárhelyi polgármester-jelöltséget. Én ezt nem szerettem volna, de ennek ellenére fel kellett mennem Pestre egy beszélgetésre Szabó Gáborékhoz (a Jobbik pártigazgatója). Mire felértünk, már odaért egy e-mail, hogy Márki- Zay Péter mégis vállalja ezt a felkérést, akit pedig korábban Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi szervezetének elnöke kért fel erre. Méghozzá azért vállalta, mert kirúgták"

– nyilatkozta a promenad.hu-nak Borda Anikó.

Korábban ugyebár Márki-Zay Péter azt állította, amiatt rúgták ki, mert elvállalta a polgármester-jelöltséget. Most kiderült, hogy valójában már jóval a jelöltté válása előtt kirúgták munkahelyéről – és nem politikai okokból.

Ez így történt, és nem fordítva, ez szűkebb berkekben köztudott. Ezzel kapcsolatban már az elején hazudott Márki-Zay"

– tette hozzá Borda Anikó, aki elmondta, hogy Kis Andrea MSZP-s képviselő, jelenlegi alpolgármester asszony is már ekkor képben volt a Jobbik helyi szervezeténél.

Borda elmondása szerint a Jobbik nem Márki-Zay Péter személye miatt fogott össze az MSZP-vel, a szálakat már sokkal korábban mozgatta Dombi-Kiss, még decemberben megkereste Kis Andreát, és azt szerette volna, hogy ő induljon a polgármesteri pozícióért a két párt közös támogatásával. A jobbikos önkormányzati képviselőt, Molnár Lászlónét esélytelennek ítélték Pesten, de végül a szocialista Kis Andreát sem engedte a pártvezetés.

A szervezet feloszlatásának okát így írta le a volt mártélyi elnök:

Milyen dolog az, hogy az a Jobbik, amelyik 2006-ban azért alakult, hogy szembemenjen az akkori szocialisták által vezetett rendszerrel, most összefog velük, és pénzt invesztál egy függetlennek mondott jelölt kampányába?"

Arra kérdésre, hogy alkalmasnak tartaná-e a Jobbikot a kormányzásra, Borda Anikó a következőt válaszolta:

Á, dehogy! Akkora a káosz a pártban, hogy abszolút nincsenek felkészülve arra az esetre se, ha nyernének. Sem szakmailag, sem emberileg."

A Jobbik pártvezetése állítólag kérte Borda Anikót és a szervezet többi tagját, hogy április 8-ig várjanak a feloszlással, de nem vártak.

Szeretném leszögezni, nem sértettség miatt mondom most el ezeket a dolgokat, hanem az elvek miatt: a Jobbik már egyáltalán nem az a Jobbik, amelyik 2006-ban alakult."

(Promenad.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére